10 Kasım 2016 16:09

Sanık Akaltın kendi parmak izine itiraz etti: Benim değildir

FETÖ tarafından kandırıldığını iddia eden sanık Metin Akaltın, IŞİD’le ilişkili fotoğrafları ve parmak izini inkar etti.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nın sanıklarından Metin Akaltın duruşmanın 4. gününde ifade verdi. Yunus Durmaz tarafından kendisine yapılan ödemeler ve verilen idari görevler iddianameye yansıyan Akaltın “Kasap Bedo” ve “Ebu Eymen” kod adlarıyla biliniyordu.

İfadesinde Halil İbrahim Durgun’la olan ilişkilerini “Bana haftada bir koyun kestiriyordu. Tek ilişkim budur” diye anlatan Sanık Akaltın, “Ankara olayından sonra benim evimde saklanmak istedi. Ben kabul etmedim ama beni çocuklarımla tehdit etti. Evden çıkmamam için kapıya iki kişi bıraktı. Evden çıkmam halinde bizi öldürmelerini emretti. Bizde kaldığı günün sabahı alışveriş bahanesi ile dışarı çıktık. AVM önünde beni gören polislere her şeyi ben bizzat anlattım. Beni gözaltına alan polisler çocuklarımın ve eşimin patlamada yaralandığını ve öldüğünü söylediler. İfademi böyle aldılar. Polisler bana istediklerimizi söylersen çocuklarını tedavi ettiririz dedi. Önceki ifadelerimi tehdit altında verdiğim için kabul etmiyorum” ifadesini verdi.

‘FETÖCÜ’LER KUMPAS KURDU’

Sanık Metin Akaltın da sanık Mehmeddin Baraç gibi FETÖ tarafından kandırıldığını ileri sürdü ve “İfademi alan polisler FETÖ’cüdür. Bana kumpas kurdular” dedi. Kasap olduğunu ve bu yüzden kaçak koyun getirmek üzere Suriye’ye geçtiğini dile getiren Akaltın, Mahkeme Başkanı’nın “Bomba malzemeleri olan depoda parmak izin var” demesi üzerine, “Kabul etmiyorum, bana ait değildir” savunmasını yaptı.

TESADÜFÜN BÖYLESİ!

Sanık Akaltın'a hücre evinden ve bomba malzemelerinin bulunduğu depodan kendisinin de olduğu giriş çıkış görüntüleri gösterildi. “Fotoğraftaki şahısları tanımıyorum” diyen Akaltın’a Mahkeme Başkanı, “Üzerine isminin yazılı oldukları var. Bir tanesi bile sen değil misin?” diye sordu. Sanık bu kez “Benim olduklarım var” dedi. Hemen ardından Mahkeme Başkanı “Yanındakileri nasıl tanımıyorsun o zaman?” diye sordu. Sanık Akaltın ise “Tesadüf denk gelmiştir, tanımıyorum” demekle yetindi.

Sanık Akaltın'a cihat kamplarından görüntüler de gösterildi. Görüntülerde olduğu bilirkişilerce de teşhis edilen Akaltın, “Kesinlikle ben değilim” dedi.

‘SON 2 SANIK SORULARI YANITLAMIYOR, BELLİ Kİ ÖRGÜT TAVRI’

Sanık Akaltın da diğer bazı sanıklar gibi avukatların sorularını yanıtlamayı reddetti. Akaltın’ın Av. Eylem Sarıoğlu’nun sorularını “Cevap yok” diye yanıtlaması üzerine, müşteki vekili avukatlardan Özcan Karakoç söz aldı. Karakoç, “Son 2 sanık sorulara yanıt vermiyor, belli ki bu bir örgüt tavrı. Sanığın kimliği bomba yüklü çantada bulunmuştur. Olayı aydınlatmak için sorularımızı iddia makamı sorsun” dedi. Bunu üzerine soruları savcı yöneltti.

SANIK SİLAHLI FOTOĞRAFLARINI İNKAR ETTİ

Savcının soruları üzerine Akaltın, “Bir defa kaçakçı ile Suriye'ye gidecektim. Kaçakçı, asker yakalarsa seni Türkmen olarak tanıtacağım deyip kimliğimi aldı” dedi.

Akaltın, savcının “Silahlı fotoğrafları bilirkişiler tespit etmiş sen hala inkar mı ediyorsun?” sorusuna ise “Ben fotoğrafları kabul etmiyorum” yanıtını yineledi.

Akaltın’ın ifadesinin ardından duruşmnın bugünkü bölümü sona erdi. Duruşmaya yarın saat 10:00’da devam edilecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz Üniversitesinde ’10 Kasım’ saldırısı

SONRAKİ HABER

'Rusya’yla ticaret eskisi gibi olmayacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa