10 Kasım 2016 15:50

Akdeniz Üniversitesinde ’10 Kasım’ saldırısı

Akdeniz Üniversitesinde sınava yetişmeye çalışan üç öğrenci 10 Kasım anmasına katılmadıkları gerekçesiyle kalabalık bir grubun saldırısına uğradı.

Paylaş

Vedat AYDEMİR
İstanbul

Akdeniz Üniversitesi kampüsünde sabah saatlerinde 10 Kasım anması yapıldı. Anma sırasında sınava yetişmek için fakültelerine gitmekte olan sosyoloji bölümü son sınıfta okuyan üç öğrenci, anmaya katılmadıkları gerekçesiyle sınıflarına kadar takip edildi. Sınıfta yaşanan tartışmaların ardından fakülteye gelen kalabalık bir grup tarafından darbedilen öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

FAKÜLTENİN İÇİNDE DARBEDİLDİLER

Evrensel’e konuşan öğrenciler kendilerine saldıran grubun öğrenci olmadığını, okulun içerisine kadar takip edilerek tehdit edildiklerini aktardı. Saldıran grubun telefonla arkadaşlarına haber vermesiyle gelen kalabalık tarafından darbedilen öğrenciler “Bazı arkadaşlar araya girmeye çalıştı ama başaramadılar, ayağa kalkamayacak hale gelince bizi bırakıp gittiler” dedi. Güvenlik görevlilerinin orada bulunmadığını aktaran öğrenciler hastaneye kendi çabaları ile gittiklerini belirtti. Vücutlarında morluklar, burunlarında kırık ve çatlaklar oluşan öğrenciler, hastaneden çıktıktan sonra karakola ifade vermeye çağrıldı.

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den başkanlığa destek

SONRAKİ HABER

Sanık Akaltın kendi parmak izine itiraz etti: Benim değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...