10 Kasım 2016 15:46

FETÖ, katliam sanığını da kandırmış(!)

10 Ekim Ankara Katliamı davasında ifade veren sanık Mehmeddin Baraç, FETÖ tarafından kendine kumpas kurulduğunu iddia etti.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı duruşmasının 4. gününde sanık Mehmeddin Baraç ifade verdi. Duruşmada AKP üyesi olduğunu söyleyen Baraç, Gülen cemaatinin kendisine kumpas kurduğunu ileri sürdü. Baraç, “Devletin içinde darbe öncesi nasırlar vardı. Ben darbe öncesi tutuklandım. Bu nasırlardan biri beni tutmuş olabilir. İfademi alan polisler FETÖ’cüdür. Bana kumpas kurdular” iddiasında bulundu.

‘MEKTUBU GÖNDERSEM HAKAN FİDAN’LA MUHATAP OLURDUM’

Yunus Durmaz'ın evinden elde edilen belgelerde IŞİD lideri Bağdadi'ye mektup gönderdiği ortaya çıkan Baraç, “Ona mektup göndermiş olsaydım, sizinle değil Hakan Fidan'la muhatap olurdum” yanıtını verdi. Baraç’ın kardeşinin kayıp olması nedeniyle 3 kez farklı yollardan Suriye’ye kaçak giriş yaptığını söylemesi üzerine, Avukat Özcan Karakoç, “Aynı yerden girmek bir işaret mi?” diye sordu. Baraç da “Elini kolunu sallayarak giriyorsan örgüt üyesisindir” diye yanıt verdi.

AİLESİNİN IŞİD’LE BAĞLANTILARINI PAS GEÇTİ

Mehmeddin Baraç, kendisinin ve kardeşlerinin IŞİD ile bağlantılarına ilişkin sorduğu sorulara “Cevap vermek istemiyorum" yanıtını verdi. Avukat Eylem Sarıoğlu’nun “Islahder ile ilişkin var mı?” sorusunu da  “Sadece namaz kılmışlığım var” diye yanıtlayan Baraç, IŞİD ve örgütteki konumu ile ilgili belgeler hakkında sorulan soruları “cevap yok” diyerek geçiştirmeye çalıştı. Baraç, sorgunun ilerleyen bölümlerinde kadın avukatların sorusunu yanıtlamadı.

‘IŞİD BAYRAĞI DEĞİL, PEYGAMBER MÜHRÜ!’

Evinde bulunan ve IŞİD’e ait olduğu belirtilen bayrağa ilişkin de konuşan Baraç, “Bu bayrak İslam’ın, peygamberin mührüdür. IŞİD bayrağı değildir. Bu bayrağın üstünde ‘La ilahi illallah’ yazmaktadır. Bu Kur’an’da da yazmaktadır” savunmasında bulundu. Av. Karakoç’un “Sorgu konusunda telkinde bulunan oldu mu?” sorusuna da yanıt veren Sanık Baraç “Cezaevinde, Güvenpark’ta askerlere yapılan saldırıdan tutuklanan bir kişi bana bir ceza kitabı okumamı söyledi” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanders: Trump düzene karşı öfkeyi kullandı

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den başkanlığa destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...