10 Kasım 2016 15:32

Sanık Ekici, refah içinde bir inşaat işçisiymiş

10 Ekim Ankara Katliamı davasının sanıklarından Erman Ekici mahkemede ifade verdi: Bu dönemde 9 bin dolar çok para değil!

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı davasının bugünkü duruşmasında ifade veren sanıklardan biri Erman Ekici’ydi. Yunus Durmaz'ın bilgisayarında çıkan belgelerde “Ebu Talha” kod isimli kişi olarak geçen Ekici, bu kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü. Müşteki vekillerinden Av. Özcan Karakoç’un sorusu üzerine Ekici, “4 çocuğum var. Üç kız, bir erkek... Erkek olanın adı Talha” dedi. Bunun üzerine Karakoç “Ebu Talha, ‘Talha'nın babası’ demek” diyerek Ekici’nin kod adına dikkat çekti.

‘9 BİN DOLAR ÇOK PARA DEĞİL’

Yunuz Durmaz'ı mahalleden; Yakup Karaoğlu'nu ise bir arsa işi üzerinden tanıdığını ileri süren Ekici, inşaat işçisi olduğunu, aylık gelirinin 2 bin lira olduğunu söyledi. Bunun üzerine müşteki avukatlarından Tugay Bek “Yakalandığında üzerinde 9 bin dolar bulunmuş. Bunu nasıl elde ettin?” diye sordu. Ekici’nin bu soruya yanıtı ise “Türkiye'nin en refah olduğu zamanda bu para çok değil” oldu.

Müslüman Gençler isimli bir derneğe gittiğini söyleyen Ekici, Antep’teki bir hücre evi baskınında kendisini patlattığı ileri sürülen 10 Ekim davası sanıklarından Mehmet Kadir Cebael'i tanımadığını iddia etti. Bunun üzerine avukat Tugay Bek, “Telefon tapelerin var bu şahsı bir kavgaya çağırmışsın” dedi. Ekici bu çıkışı “Hatırlamıyorum” diye geciştirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Obama ile Trump, Beyaz Saray'da görüştü

SONRAKİ HABER

Sanders: Trump düzene karşı öfkeyi kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa