10 Kasım 2016 15:22

SES Eş Başkanları serbest bırakıldı: Vazgeçmeyeceğiz

Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yapmamaları için sendika önünde gözaltına alınan SES Eş Başkanları'nın da arasında olduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

Paylaş

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ve devam eden açığa almalarla ilgili basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınan SES Eş Başkanları'nın da arasında olduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “Sağlık emekçileri olarak savaş koşullarında da, OHAL'de de herkese nitelikli ulaşılabilir, parasız ve anadilinde sağlık hizmeti mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES), aralarında 406 üyesinin de bulunduğu binlerce kişinin ihraç edilmesine karşı Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yapmak istemişti. Ancak sendika genel merkezinin etrafını saran polis, cop ve biber gazıyla saldırarak SES Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve İbrahim Kara’nın da bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltındakilerin serbest kalmasının ardından KESK Ankara Şubeler Platformu Sakarya Caddesi'nde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP Milletvekilleri, HDP Parti Meclis üyeleri, İnsan Hakları Örgütleri,Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da destek verdi.

“Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, KHK'lar kapsamında 10 bini sağlık emekçisi olmak üzere 100 binin üzerinde kamu emekçisinin ihraç edildiğini kaydetti. AKP'nin darbecilerle hesaplaşma adı altında kamuda kendi gibi düşünmeyenleri tasfiye ettiğini belirten Erden, “Bazı illerde sağlık birimleri tümüyle kapanmış, tıp fakültelerinin bazı bölümlerinde eğitim verecek öğretim görevlisi ve asistan kalmamış, zaten yetersiz olan sağlık personeli sayısı iyice düşmüştür” dedi. Güvencesizleştirmeye karşı aktif mücadele yürüten sendika üyelerinin hedef alındığını ifade eden Erden, “Bizleri susturmaya çalışan iktidar, 657 Sayılı kanunda değişiklik yaparak kamu emekçilerini tümüyle güvencesizleştirecektir. Bu saldırılara karşı sağlık emekçilerinin tek güvencesi güçlü ve emekçiden yana bir örgütlülüktür. Biz sağlık emekçileri olarak savaş koşullarında da, OHAL'de de herkese nitelikli ulaşılabilir, parasız ve anadilinde sağlık hizmeti mücadelemizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

{{295363}}

ÖNCEKİ HABER

Kayıtlı araç sayısı 20.8 milyon oldu

SONRAKİ HABER

Obama ile Trump, Beyaz Saray'da görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...