23 Mayıs 2012 10:26

Kaplan: Emri veren komutan kim?

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Hükümetten gelen “BDP ile müzakere” yönündeki açıklamalarla ilgili  TBMM’de bir basın açıklaması yaptı. Kaplan, Bakan Şahin’in televizyon programında yaptığı konuşmaya da değinerek, “Sayın İçişleri Bakanı bu komutan kim? Görevi ne, adı ne, kiminle gör

Kaplan: Emri veren komutan kim?
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Hükümetten gelen “BDP ile müzakere” yönündeki açıklamalarla ilgili  TBMM’de bir basın açıklaması yaptı. Kaplan, Bakan Şahin’in televizyon programında yaptığı konuşmaya da değinerek, “Sayın İçişleri Bakanı bu komutan kim? Görevi ne, adı ne, kiminle görüntüleri izledi, kime emir verdi?​” sorularını yöneltti.

‘MUHATABIMIZ HÜKÜMET’

“Bizim muhatabımız hükümettir. Biz hükümetin memurlarını muhatap alamayız ki” diyen Kaplan, “Sayın İçişleri Bakanı hızını alamamış BDP’nin o bölgede kaçakçılığı örgütlediğini, o bölgeyi kontrol altına aldığını, her şeyi söylüyor” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “müzakere” açıklamalarına da değinen Şahin, “Benim odam ile Sayın Başbakan’ın Meclis makam odasının arası 20 metredir” dedi. Buna rağmen “5 senedir birlikte bir çay bile içemediklerini” söyleyen Kaplan, “Bir türlü görüşemiyoruz, bir türlü müzakere edemiyoruz, bir türlü konuşamıyoruz. Çatışmalar sürüyor, kan akıyor” dedi.

‘BUYURUN GÖRÜŞELİM’

Bakan Şahin’in “müzakere” açıklamasına da değinen Kaplan, “Buyurun arkadaşlar benim silahım kalemdir, bıraktım. Buyurun, hükümet hazretleri gelin görüşelim. Allah aşkına bu hükümetin artık bir karar vermesi lazım. Kiminle müzakere edeceğiz, kiminle konuşacağız? Nasıl konuşacağız?​” dedi.
Kaplan, AKP Hükümetinin “Akordu bozuk tambur gibi” olduğunu söyledi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Muhacır cinayeti kınandı

SONRAKİ HABER

'Sözleşmeyi cacık ettiler'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...