10 Kasım 2016 14:18

Bornova’da park bahçe işçileri sözleşme imzaladı

DİSK Genel-İş 7 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Bornova Belediyesinde taşeron park bahçe işçileri adına sözleşme imzalandı.

Paylaş

DİSK Genel-İş 7 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Bornova Belediyesinde taşeron park bahçe işçileri adına sözleşme imzalandı. 1 Mart 2016 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşme 350 işçiyi kapsıyor. 

Mevcut 4735 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği Yüksek Hakem Kurulunda sonuçlanan sözleşme ile işçilerin ücretlerine 31 Aralık 2016’ya kadar geçerli olmak üzere yüzde 1, sonraki yıl ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 4 zam yapıldı. Park bahçe işçileri de, Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi işçilerinin aldığı sosyal hakları aldı. Sendika, Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde bir toplantı düzenleyerek işçilere TİS’le ilgili bilgi verdi. Şube Başkanı Kemal Köroğlu, “Örgütlendiğimiz günden bugüne ülkede normal koşullar yaşamadık. YHK’de biten sözleşmeler elbette kötü. Açlık sınırına bile yaklaşmıyor ücretler. Sendika olarak bütün işçilere ayrımsız kadro talebimiz dün nasıl geçerli idi ise bugün de aynı şekilde geçerli. Mücadelemiz o yöne evrilmedikten sonra ve işçi arkadaşlarımız ‘Bu mesele bizim meselemizdir’ demediği sürece hakkımız olanı almamız zor. Bu sözleşmelerin küçük de olsa getirileri var ve herkesi bağlıyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerden Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma

SONRAKİ HABER

Batman'da 13 bölgede yasak ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...