10 Kasım 2016 13:55

Sanık kendini ‘Hüda-Par üyesiyim’ diye savundu

10 Ekim davasında ifade veren Sanık Yakup Karaoğlu: Ben HÜDA-PAR üyesiyim. Oy kullanırım, sigara içerim. IŞİD bunları kabul etmez.

Paylaş

Katliamın kilit ismi Halil İbrahim Durgun ile sanıklar Resul Demir ve Halil İbrahim Alçay ile ilişkili olduğu tespit edilen, katliamdan sonra Durgun ile Demir’in evi ve çevresinde aynı saatlerde olduğu tespit edilen Yakup Karaoğlu da dün savunmasını yaptı. Sözlerine “Allah’a şükür FETÖ’cü teröristler devlet içerisinden temizlenmiştir” diye başlayan Karaoğlu, çevresindeki insanlar suç işledi diye kendisinin suçlu ilan edilemeyeceğini söyledi.

Suçlamaları reddeden Karaoğlu, “Ben HÜDA-PAR üyesiyim. Oy kullanırım, sigara içerim. IŞİD bunları kabul etmez” dedi. Antep’te IŞİD’e savaşçı örgütlediği iddialarıyla gündeme gelen Genç Muvahhidler Derneği’ne gitmesini “Esnaf adam olduğum için her türlü çevreye giderim” diye açıkladı. IŞİD bayraklarının açıldığı düğün fotoğrafları gösterilen Karaoğlu, fotoğraflarda yer alan diğer sanık Erman Ekici’yi tanıdığını ifade etti. Yunus Durmaz’ı ise kermeslerde gördüğünü ifade eden Karaoğlu, “Esnaf olduğum için her türlü ilişkim ticaridir” dedi. Karaoğlu, avukatların sorularını yanıtlamayacağını, sadece Mahkeme Başkanı’nın sorularını yanıtlayacağını söyledi. Avukatlar sorularını mahkeme heyeti aracılığıyla sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Domuz leşinin 10 Kasım töreniyle bir ilgisi yok'

SONRAKİ HABER

Kazıklardan ‘Martı Projesi’ çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...