10 Kasım 2016 13:16

'AKP ‘tek ses’ için onlarca medya örgütünü kapattı'

DİSK Basın-İş yaptığı açıklamada AKP’nin biat politikası ile muhalif yayın organları üzerinde yürüttüğü kampanyalara dikkat çekti.

Paylaş

DİSK’e bağlı Basın-İş sendikası, yaptığı açıklamada AKP iktidarının 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek muhalif seslere karşı yürüttüğü baskı politikasını Ekim ayında da tüm hızıyla ile devam ettirdiğine dikkat çekti.

Mahkeme koridorları ve salonlarının gazetecilerin adeta ikinci bürosu olduğu belirtilen açıklamada, “OHAL KHK’ları nedeniyle yüzlerce gazeteci işsiz kaldı. Eylül’ün sonunda imc TV, Hayatın Sesi TV’nin de aralarında olduğu 23 televizyon ve radyo kapatılırken, bu medya örgütlerinde çalışanlar da Ekim ayının başında polis gücüyle zorla stüdyolarından çıkarıldı. Artık ‘tek ses’ direten Saray rejimi, Dicle Haber Ajansı (DİHA), dünyanın ilk kadın haber ajansı olan Jin Haber Ajansı (JINHA), Türkiye’nin tek günlük Kürtçe gazetesi olan Azadiya Welat’ın yanı sıra Tîroj Dergisi ve Evrensel Kültür Dergisi’nin de aralarında bulunduğu 15 medya örgütünü de “terör propagandası” suçlamalarıyla 29 Ekim’de kapattı. Böylelikle çok sayıda gazeteci daha işsizler kervanına katılmak zorunda kaldı.”denildi.

Açıklamada son olarak Bodrum'da gazeteci Ayhan Karahan'ın da tutuklanmasıyla birlikte hapishanedeki basın ve yayınevi emekçi sayısının 115'e yükseldiği hatırlatıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Mecliste CHP'li Altay ile Maliye Bakanı atıştı

SONRAKİ HABER

Tombili'nin heykeli bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa