23 Mayıs 2012 10:23

AİHM’den Türkiye’ye ‘uzun tutukluluk’ cezası

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) uzun gözaltı ve tutukluluk süresiyle ilgili iki ayrı davada Türkiye’yi mahkum etti.Türkiye’de işlediği çeşitli suçlar nedeniyle 2011 yılında ömür boyu hapis cezası verilen Mehmet Hasdemir’in yaptığı şikayeti değerlendiren AİHM, Hasdemir’in gözaltı ve tutukluluğu

AİHM’den Türkiye’ye ‘uzun tutukluluk’ cezası
Paylaş

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) uzun gözaltı ve tutukluluk süresiyle ilgili iki ayrı davada Türkiye’yi mahkum etti.

Türkiye’de işlediği çeşitli suçlar nedeniyle 2011 yılında ömür boyu hapis cezası verilen Mehmet Hasdemir’in yaptığı şikayeti değerlendiren AİHM, Hasdemir’in gözaltı ve tutukluluğunun makul süreden fazla olduğuna dikkat çekti. AİHM, Türkiye’yi bu davada mahkum etti. Karar doğrultusunda Türkiye Hasdemir’e, 11 bin 900 Euro para cezası ödeyecek. AİHM, şu anda Gebze Cezaevi’nde tutulan Hatice Duman’ın da uzun gözaltı süresi ve tutukluluk süresiyle ilgili yaptığı başvuruyu karara bağladı. AİHM, Duman’ın başvurusunda da Türkiye’nin “İnsan hakları ihlalinde bulunulduğuna” hükmetti. AİHM, Türkiye’yi Duman’a 10 bin 800 Euro para cezası ödemeye mahkum etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nasrallah’tan sükunet çağrısı

SONRAKİ HABER

Ayşe Muhacır cinayeti kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...