10 Kasım 2016 10:43

Mustafa Kemal Atatürk Nilüfer’de anıldı

Nilüfer Belediyesi vefatının 78’inci yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni düzenledi.

Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78’inci yılında Nilüfer’de de anıldı. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Atatürk demek, özgürlük demektir, aydınlık demektir, vatanseverlik demektir. Atatürk demek, çağdaşlık demektir” dedi. 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni düzenlendi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediyesi personeli, Nilüfer Belediyespor yönetimi ve sporcuları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.Aynı anda Nilüfer Belediyesi’nin çağrısı üzerine tüm kentte saat 09.05'te herkes, geçmişi ve geleceği düşünerek, Cumhuriyet için, çağdaşlık için, bağımsızlık için, unutturulmaya çalışılan değerler için, ‘Atamızı unutmadık buradayız’ demek için, ‘O’nun izinden ayrılmayacağız’ demek için korna ve cep telefonlarından siren sesi çaldı. Törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşma yaptı. (BURSA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nazi katliamının cam kırıkları ‘Kristal Gece’ unutulmadı

SONRAKİ HABER

Kazdağları'nda sonbaharda renk cümbüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...