10 Kasım 2016 10:05

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 yönetici ve yazarı tutuklanan Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi ziyaret etti.

Saat 13:15'te Cumhuriyet'in Şişli'deki binasına giden Kılıçdaroğlu kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Gazetenin yönetim katına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya eşi Selvi Kılıçdaroğlu da eşlik etti.

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu'ya, "Benim Cumhuriyetim" yazılı rozet takıldı.

KILIÇDAROĞLU: HAVA KURŞUN GİBİ AĞIR

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi ziyareti sonrası açıklama yaptı. Türkiye'deki tutuklu gazeteciler konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Bugün 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal'i sonsuzluğa uğurladığımız gün. Onun ilkelerinin ne kadar önemli olduğunu bugün dahiyi anlıyoruz. Bir ülkede medya özgür değilse gazeteciler hapisteyse, o ülkede demokrasilerden, özgürlüklerden bahsedilmez. Hapiste gazeteci olmaz. Elinde kalemi, kağıdı vardır" diye konuştu.

"Hapisteki gazeteci sayısının 142'ye ulaştığı söyleniyor" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  "Dünyada bizim kadar hapiste gazetecisi olan ikinci bir ülke yok. Bu çok ağır bir fatura. 'Hava kurşun gibi ağır.' Bu ağırlık turizmciye, sanayiciye, toplumun her kesime yansıyor. Yargıç arkadaşlara seslenmek isterim; medya sadece benim için önemli değil. Medya yargı için de önemlidir. Sorunlarını geniş kitlelere medya aracılığı ile duyurur. Yargı, Türkiye'nin önünü açmalı. Baskıya direnmeli. Vicdanının sesini dinlemeli. Bugün Cumhuriyet'e, pek çok yazara uygulanan baskıcı uygulamalar yarın yargı için de geçerli olabilir. Herkes demokrasi, özgürlükler konusunda duyarlılığını korumalıdır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Olta iğnesi yutan ve yüzgeci kopan Caretta sahile vurdu

SONRAKİ HABER

Nazi katliamının cam kırıkları ‘Kristal Gece’ unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa