23 Mayıs 2012 10:18

Nasrallah’tan sükunet çağrısı

SURİYE’de 13 Lübnanlı Şii’nin kaçırılmasının ardından Lübnan’da gerginlik tırmanıyor. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı banliyö bölgesi başta olmak üzere, birçok semtte protesto gösterileri düzenleniyor.Lübnan’daki Hizbullah Örgütünü

Nasrallah’tan sükunet çağrısı
Paylaş

SURİYE’de 13 Lübnanlı Şii’nin kaçırılmasının ardından Lübnan’da gerginlik tırmanıyor. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı banliyö bölgesi başta olmak üzere, birçok semtte protesto gösterileri düzenleniyor.

Lübnan’daki Hizbullah Örgütünün Lideri Hasan Nasrallah ise halka sükunet çağrısında bulundu. Nasrallah, “Mevcut durumda, sorumluluk devlete ait ve herkese gerçekten soğukkanlı olmaları çağrısında bulunuyoruz. Tavrımızı barışçıl yollarla da gösterebiliriz. Sevdiklerimizin aramıza dönmesi için gece gündüz çalışacağız” dedi.

Lübnan hükümetinin konuyla ilgili tüm girişimleri yapması gerektiğini söyleyen Hizbullah Lideri, “Hiç kimse trafiği engellemek gibi yöntemlere başvurmamalı. Kimsenin bu durumdan yararlanarak Lübnan ordusu ya da güvenlik güçleriyle sorun yaratmasını istemiyoruz. Kaçırılanların serbest bırakılması insani bir durum ve hiç kimsenin bu yüzden ülkeyi farklı bir yere sürüklemesini istemiyoruz” ifadesini kullandı.
İran’da Şiiler için kutsal sayılan yerleri ziyaret ettikten sonra Suriye yoluyla Lübnan’a dönmekte olan 13 Lübnanlı Şii Suriye’nin kuzeyindeki Halep kentinde kaçırılmıştı.

Suriye’de rejime karşı silahlı mücadele yürüten Özgür Suriye Ordusu ise, Lübnanlı Şiileri kaçırdıkları yönündeki iddiaları yalanladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli isyancılar: Türkiye bize silah veriyor

SONRAKİ HABER

AİHM’den Türkiye’ye ‘uzun tutukluluk’ cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...