09 Kasım 2016 18:59

Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz mezarları başında anıldı

Van Depreminde Bayram Oteli enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Gazeteciler Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz mezarları başında anıldı.

Paylaş

Van'da 5 yıl önce meydana gelen depremde, Bayram Oteli enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz, meslektaşları ve yakınları tarafından mezarları başında anıldı.

Dersim'de görev yapan gazeteciler, bugün öğlen saatlerinde Hozat İlçesi'ne bağlı Çığırlı Köyü'ne giderek, babası Mehmet Ali Emir ile birlikte DHA Muhabiri Cem Emir'i mezarı başında andı. Cem Emir'in mezarını ziyaret eden gazeteciler, mezara karanfil bıraktı ve Cem Emir'in anısına mum yaktı.

Baba Mehmet Ali Emir, mezar başında yaptığı kısa konuşmada, oğlunun ölümünden sonra uzun bir hukuk süreci yaşadıklarını belirterek, "5 yıl süren bir dava süreci oldu. Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram suçlu bulundu, ihmali ortaya çıktı ve 15 yıl 5 ay hapis cezası aldı. Biz mücadelemizi yılmadan sürdürdük. Ancak, son çıkan kamu hükmündeki kararnamelerin etkisiyle maalesef cezaevinden tahliye edildi. Biz kimseye kin, ya da nefret duymuyoruz. Amacımız bir daha böyle iş kazaları ve ihmal cinayetleri yaşanmasın" dedi.

Aynı otelde yaşamını yitiren DHA Muhabiri Sebahattin Yılmaz da Erzurum'daki Abdurrahman Gazi Mezarlığı'ndaki mezarı başında, meslektaşları ve yakınları tarafından anıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Barack Obama, Donald Trump'ı Beyaz Saray'a davet etti

SONRAKİ HABER

Radikal'in dijital arşivi silindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa