09 Kasım 2016 17:06

Clinton: Gerekirse Trump ile birlikte çalışmaya hazırım

Seçim sonuçlarının Amerikalıların sanılandan daha bölünmüş olduğunu gösterdiğini söyleyen Hillary Clinton: Gerekirse Trump ile çalışmaya hazırım.

Paylaş

ABD Başkanlığı yarışını kaybeden Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton yenilgiyi kabullendiğini ifade etti ve seçim sonuçlarının Amerikalıların sanılandan daha da bölünmüş olduğunu gösterdiğini söyledi.

ABD başkanlığı yarışında Cumhuriyetçi Partili Başkan Adayı Donald Trump karşısında ummadığı bir yenilgiye uğrayan Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, Trump'a karşı açık fikirli olma ve kendisine bir şans verme sorumlulukları olduğunu söyledi. Demokrat Partili seçmenlere seslenen Clinton, kaybetmenin acı verici olduğunu söyledi, ancak inandıkları değerler için savaşmaktan vazgeçmemeleri çağırısı yaptı. 

Seçimlerin, Amerikalıların sanılandan daha da bölünmüş olduğunu gösterdiğini söyleyen Clinton, ABD'nin yeni başkanı seçilen işadamı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü, kendisinin bütün Amerikalılar için iyi bir başkan olmasını dilediğini ve gerekirse ABD ve Amerikalıların çıkarları için Trump ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu aktardığını belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de 22 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Mehmet Baransu’nun davası 8 Şubat'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...