09 Kasım 2016 14:26

Acıbadem Hastanesi inşaatında eylem

İnşaat-İş üyesi işçiler işten atılan 2 arkadaşları için eylem yaptı: İşçi kıyımı dursun, koşullar düzeltilsin!

Paylaş

İstanbul Koşuyolu’da bulunan eski Marmara Hastanesi, yeni Acıbadem Hastanesi inşaatı şantiyesinde çalışan işçiler, işçi kıyımına karşı ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için eylem yaptı.

GENTES ana firmasının Acıbadem şantiyesinde çalışan İnşaat-İş üyeleri yaptıkları eylemde, “Eski Marmara Hastanesi yıkıldı ve yerine Acıbadem Hastanesi yapılıyor. Kadıköy’ün hemen arka tarafında bulunan hastane inşaatının şantiyesinde yetkili ana firma GENTES, üç-dört aydır çalışmakta olan dört arkadaşımızı ‘performans düşüklüğü’ nedeniyle işten çıkardı. Biz de işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe geri alınmasını talep ediyoruz. Bu nedenle İnşaat-İş üyesi işçiler olarak sendikamızla da görüşüp 10-15 işçi arkadaş şantiye girişinde eylem başlattık” dedi.

İşçiler eyleme başladıktan kısa bir süre sonra firma yetkililerinden biri, işçilerle görüşmek istedi. Görüşmeyi kabul eden işçiler daha sonra yaptıkları açıklamada, “Görüşmede taleplerimizi kabul etmeyeceklerini, işten atılan arkadaşlarımızı geri işe almayacaklarını ifade ettiler” dedi. İşçiler bunun üzerine eyleme devam etti. Birkaç saat sonra başka bir yetkili gelerek işçilerle tekrar görüşmek istedi. Görüşme sonrası açıklama yapan işçiler şunları söyledi: “Taleplerimizi ilettik. İşten atılan arkadaşlarımızın işe geri işe alınması, yemek sorunumuzun giderilmesi, ücretlerimizin saat hesaplamalarının düzgün yapılması, tuvaletlerin daha kullanılır bir hale getirilmesi, cumartesi günleri normal çalışmanın öğlene kadar olması. Taleplerimizi Acıbadem’de bulunan yönetime ileteceklerini, koşulların düzeltilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, işten atılan arkadaşlarımızın işe geri başlatılacağını, bütün bunlar için pazartesi gününe kadar süre vermemiz istendi. Sadece cumartesi yarım gün çalışmayı kabul edemeyeceklerini belirttiler. Biz bu görüşmeyi işçi arkadaşlarımıza iletip kendilerine dönüş yapacağımızı söyledik”

Pazartesi gününe kadar istenilen süreyi vereceklerini söyleyen işçiler, “Pazartesi günü taleplerimizi karşılama yönünde olumlu bir adım göremezsek eyleme yeniden başlarız. Taleplerimizin çoğu olumlu karşılandığı için cumartesi günü öğlene kadar çalışma talebimizi, işçi arkadaşlarla ortaklaşıp geri çektik. Bu görüşmelerden sonra, eylemi şimdilik sonlandırdık” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü: Anayasa için görüşme talebi olmadı

SONRAKİ HABER

AB’den Trump’a: Derhal görüşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...