09 Kasım 2016 14:18

CHP Sözcüsü: Anayasa için görüşme talebi olmadı

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke partisinin MYK toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke partisinin MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Hükümetin CHP bildirisiyle ilgili suç duyurusunda bulunmasına değinen Böke, bildiriden bölümler okudu ve “AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın suç duyurusunda bulunmuş olduğu metin Türkiye'yi böldürmeme metnidir” dedi.

Böke Parti Meclisi bildirisinde yer alan “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa'ya aykırıdır” ifadesiyle Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söylediği “Seçimle gelen ben hukukun üstündeyim diyemez” ifadesi arasındaki açı farkına da değindi. “Bu iki açıklama birbiriyle asla tezat değil” diyen Böke, “Eğer hukuk bir ifade verme talebinde bulunuyorsa, mutlaka ifade verilmelidir. Ancak, verilen ifadeden bağımsız olduğu aşikar olan siyasi tutuklamalara karşı durmak bir demokrasi tutumudur. Bunlar birbiri ile asla çelişkili değildir” ifadelerini kullandı.

‘HENÜZ BİR GÖRÜŞME TALEBİ YOK’

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de konuşan Böke “Bizim tarafımıza henüz iletilmiş bir görüşme talebi yok. Türkiye'yi daha demokratik kılacak, Türkiye'yi daha özgür kılacak,  Türkiye'nin cumhuriyetini güçlendirecek her tür yasal düzenlemeye biz de varız. Ancak anayasa değişiklikleri Türkiye'nin birliğini ve berberliğini bozacak ve o yönde bir şantaj aracı olarak kullanacaksa biz asla böyle bir oyunun parçası olmayız” açıklamasında bulundu.

‘DERDİ BÜTÜN DÜNYANIN REFAHI OLSUN’

Selin Sayek Böke, Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesini de “Başkan Trump'a hayırlı olsun diyoruz. Ve diliyoruz ki, dünya için bu derece önemli olan bir pozisyon, dünyaya barışı getirmeyi öncelesin. Dünyanın ortak kalkınmasını hedeflesin. Derdi sadece kendi koltuğu değil, bütün dünyanın insanlarının refahı olsun” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Yardımcısı: Amaç Cumhuriyet'e kayyım atamak değil

SONRAKİ HABER

Acıbadem Hastanesi inşaatında eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa