09 Kasım 2016 13:19

Kızıltepe’de 3 yeni yol çalışması

Mardin Kızıltepe’ye bağlı Aşiti Mahallesi’nde yeni yerleşimler için 3 yeni yol açılıyor. Projeyle ilçedeki trafik sorununun azaltılması planlanıyor.

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe ilçesine bağlı Aşiti Mahallesi’nde yeni yerleşim alanlarında 3 yeni yol açma için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi,  ilçede yaşanan trafik sorununu gidermek için yeni yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da yeni yerleşim alanlarında yeni yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Yapımına başlanan yolların tamamlanmasıyla birlikte Ersoylu Mahallesi’nden Kızıltepe Devlet Hastanesine kadar alternatif bir cadde yapılmış olacak. Yapımına başlanan 5. cadde 30 metre genişliğinde ve 1 kilometre uzunluğunda olacak. 6. cadde de 30 metre genişliğinde ve 1700 metre uzunluğunda yapılacak. 7. cadde ise 30 metre genişliğinde ve 510 metre uzunluğunda olacak. 2016 sezonu içerisinde yeni caddelerin stabilize çalışmasının tamamlanması hedefleniyor. Stabilize çalışmasının ardında zeminin tam oturmasıyla birlikte 2017 sezonu içerisinde parke taşı döşeme ve asfalt malzemesi kullanılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘4 ayrı ilin savcılarını kim koordine etti’

SONRAKİ HABER

Samandağ’da eğitim emekçilerinin eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa