09 Kasım 2016 13:15

‘4 ayrı ilin savcılarını kim koordine etti’

Mecliste basın açıklaması yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, '4 ayrı ilin savcılarını kim koordine etti' diye sordu.

Paylaş

Mecliste bir basın açıklaması yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş HDP'ye yapılan operasyona dair bir çok soru işareti olduğunu belirtti ve 4 ilin savcılarını aynı anda kimin koordine ettiğini sordu. Beştaş akıllardaki soruları şöyle sıraladı. “Yüksekdağ, evinin kapısı kırılarak alıkonuldu. Peki Demirtaş’ı Edirne’ye neden kaçırdınız? Diyarbakır’da cezaevi yok muydu?Daha dün ‘Anayasa mahkemenizi tanımıyorum’ diyen kimdi? Darbe yok diyorlar, gerçekten yok mu? 8 savcının aynı dakikada harekete geçerek gözaltı kararı vermesi mümkün değil. 4 ayrı ilin savcılarını kim koordine etti?"

İktidarın "yargı bağımsızdır" sözlerini de eleştiren Beştaş "Bunlar yargıya kafa tutuyorlardı diyorlar, o küçücük akıllarıyla bütün dünyayı aldatabileceklerini sanıyorlar.Cumhurbaşkanı ‘Yargı tarafsızdır bağımsızdır’ diyebilecek son kişidir. Hakim ve savcılar Saray’ın kararına uymazlarsa tutuklanabilirler. Verdikleri kararlara inanmayan hakimler olduğunu biliyoruz." dedi.

Operasyon sırasında bir çok hukuksuz uygulama yapıldığını vurgulayan Beştaş "Bir çok arkadaşımız hakkında zorla getirme ve yakalama kararı yok ama gözaltı işlemi yapıldı. Hangi vekillerin gözaltına alınacağı kararını kim verdi, Hükümet! Kimse bize bunun tesadüf olduğunu anlatmaya kalkmasın. Diyarbakır’da il ve ilçe eş başkanlarımız 20 günden fazla ‘gözaltında’ tutuldu, savcılıktan bırakıldı. İşte rehin alma budur.” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Nilgün Marmara’nın Kağıtlar’ı da yayımlandı

SONRAKİ HABER

Kızıltepe’de 3 yeni yol çalışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...