09 Kasım 2016 13:08

Almanya’da ‘Osmanlılar’a operasyon

Almanya’da şiddet, uyuşturucu, silah kaçakçılığı suçlamasıyla sağcı-milliyetçi rock gurubu ‘Osmanlılar’a karşı operasyon başlatıldı.

Paylaş

Almanya’da şiddet, uyuşturucu, silah kaçakçılığı gibi işlere karıştığı ileri sürülen sağcı-milliyetçi rock gurubu ‘Osmanlılar’a karşı geniş bir operasyon başlatıldı. Asıl olarak Hessen eyaletinde örgütlü olduğu belirtilen gruba karşı bu sabah düzenlenen operasyona çeşitli eyaletlerden bin civarında polis katıldı. 50 kadar ev ve işyerine baskın düzenleyen polis, Hessen’de iki kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca Saarland eyaletinde de bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Darmstadt Savcılığı ve Federal Emniyet Dairesi’nin birlikte yürüttüğü soruşturma kapsamında Frankfurt yakınlarındaki Darmstadt’ta baskın düzenlenen ‘Osmanen Germania Boxclub’da çok sayıda silah, mermi ve uyuşturucu maddesi bulunduğu açıklandı.

Polisin verdiği bilgiye göre sağcı-milliyetçi görüşteki ve Türkiye kökenliler tarafından kurulan çetenin, Hessen eyaletinde 70-80 üyesi bulunuyor. Grup içinde daha önce yaşanan tartışmalardan ve çıkar çatışmasından ötürü bölünme yaşanmış ve bir grup “Osmanen Germania” adını almıştı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Feleknas Uca için hapis istemi

SONRAKİ HABER

Eşiyle tartıştıktan sonra intihar etti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...