09 Kasım 2016 12:33

Meslektaşları Nail Güreli’yi andı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 6. Başkanı usta gazeteci Nail Güreli, İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda anıldı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, meslekte iz bırakan usta isimleri anmaya devam ediyor. TGC Meslekte İz Bırakanlar toplantılarının 19.’sunda, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden TGC’nin altıncı başkanı usta gazeteci Nail Güreli anıldı.

Cağaloğlu’nda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya; TGC Başkanı Turgay Olcayto ve cemiyet yöneticilerinin yanısıra çok sayıda konuk katıldı.

‘GÖKTEPE CİNAYETİNİ NAİL GÜRELİ AYDINLATTI’

Etkinlikte konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Nail Güreli’nin en yakın arkadaşlarından biriydim. Otoriterdi. İnatçıydı. İnandığından taviz vermezdi. Metin Göktepe olayını aydınlattı. Emniyettekiler Metin Göktepe’nin düşerek öldüğünü iddia etti. O yılmadı. Morgdan başladı. İzini sürdü, yazdı, çizdi, uğraştı. Sonuçta o davayı aydınlatanlardan biri oldu. Tam bir halk adamıydı. Mücadele etmekten kaçınmayan bir gazeteciydi” dedi.

TGC Onursal Üyesi Prof. Dr. Turgay Atasü ise “Nail Güreli, konuşur gibi yazı yazardı. Biz Nail ile meslektaşlık da yaptık. Nail Güreli, hem basın özgürlüğünü ortadan kaldırmak isteyenlerle hem de özgür basın mensuplarını engellemek isteyenlerle uğraşırdı. Gerek Sendika başkanlığı yaptığı sırada gerek TGC’de başkanlık yaptığı sırada mücadele etmiştir, kavgasını da vermiştir” ifadelerini kullandı.

TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver ise “Bizler Nail Güreli gibi ustalarımızı örnek olarak gazeteciliği öğrendik. Nail Güreli iyi bir gazeteciydi ama önce insandı. Nail Güreli, Türkan Saylan gibi ‘umutsuz olmaya hakkımız yok, ileriye bakacağız’ derdi” açıklamasında bulundu.

‘NAİL GÜRELİ DENİZ FENERİMİZ OLDU’

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise “170 yayın organı kapatıldı. 777 gazetecinin sürekli ve sarı basın kartı iptal edildi. Cumhuriyet gazetesinden 9 gazetecinin de tutuklanmasıyla 118 gazeteci cezaevinde. Toplamda son yıllarda işsiz kalan gazeteci sayısı 10 bini aşmıştır. Karanlık tablo karşısında Nail Güreli’nin de dediği gibi ‘Mecburen iyiyiz’ diyoruz. Nail Güreli bir deniz feneri gibi mesleğimizi aydınlattı. Bunların ışığında mecburen iyiyiz demeyi sürdürüyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DBP: Ortak mücadele için imkanlarımızı seferber edeceğiz

SONRAKİ HABER

Alman yayıncılar Aslı Erdoğan için İstanbul’a geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...