09 Kasım 2016 12:26

DBP: Ortak mücadele için imkanlarımızı seferber edeceğiz

8 Kasım’da olağanüstü toplanan Demokratik Bölgeler Partisi MYK’sı, HDP’li vekillerin tutuklanmasının savaş konseptinin son halkası olduğunu vurguladı.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 8 Kasım’da Diyarbakır’da düzenlediği olağanüstü toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede, HDP eş genel başkanları ile milletvekillerinin ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in tutuklanmasının savaş konseptinin son halkası olduğu vurgulandı.

İçte ve dışta AKP politikalarına karşı tepkilerin anlamlı ancak yetersiz olduğunun belirtildiği bildirgede, “AKP’nin Türkiye’yi sürüklediği çıkmazın önüne geçilebilir. Darbeye karşı mücadele bir haktır ve aynı zamanda bir insanlık görevidir. AKP rejimi kendisini gösterebildiği kadar güçlü olmadığını biliyoruz. Örgütlü bir mücadele sayesinde topluma dayattığı savaş konsepti dağılacaktır. Bu yeni durum temelinde demokrasi mücadelesini daha üst bir aşamaya çıkarmak temel hedefimizdir. Kürt halkının büyük yıkımlar ve ağır koşullar altında geliştirdiği direniş ile batıda aydınların, akademisyenlerin, yazarların, sivil toplum örgütlerinin, emek hareketi ve sosyalistlerin geliştirdiği mücadeleyi ortaklaştırarak, çok daha yaygın ve kapsamlı düzeye çıkarmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizi belirtmek istiyoruz” denildi.

‘GÖREV ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Binlerce HDP ve DBP’li siyasetçinin bu süreçte gözaltına alındığının ve çoğunun tutuklandığının ifade edildiği bildirgede, “Halkımızın mücadelesinin öncüsüz ve iradesiz bırakılmaması için demokratik Kürt siyasetinin geleneğinden gelen ve geçmişte yöneticilik yapmış, geçmişte mücadelenin içerisinde görev yürütmüş tüm arkadaşlarımızı ve siyasetçilerimizi parti teşkilatlarımızda görev almaya ve bu tarihi dönemde sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yat limanı oylamasına katılım yüzde 1 bile değil

SONRAKİ HABER

Meslektaşları Nail Güreli’yi andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...