09 Kasım 2016 12:10

Sanık Alçay: İşin içinde olsam, kendim yapardım

10 Ekim davasının bugünkü duruşmasında ifade veren Sanık İbrahim Halil Alçay çelişkili ifadeler kullandı. Alçay, 'Ebu Huzeyfe' kod adını reddetti.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı davasının devam eden duruşmasında Sanık İbrahim Halil Alçay'a çapraz sorgu yapıldı. Alçay ifadesinde diğer sanıklar Resul Demir ve Yakup Karaoğlu’nun zaten arkadaşı olduğunu, gizli bir yapılanmanın içinde olsa ilişkilerini zaten kesmiş olacağını söyledi.

16 Nisan 2016 tarihinde 6 aydır tutuklu bulunmasına rağmen kendisi hakkında aranan canlı bomba olduğu şeklinde haberler yapıldığını belirten sanık Alçay, “Bu olayı söylediğimde savcı bana ‘Olay çok büyük, suçlu suçsuz herkes bir süre yatabilir’ dedi” iddiasında bulundu. “Gerçek canlı bombalar perdelendikçe hiçbir saldırı önlenemez” diyen Alçay, kendisine atfedilen suçları gerçekleştirmesi için eğitim alması gerektiğini, ancak kendisi bir firmada tam zamanlı olarak çalıştığı için bu eğitime zaman ayıracak vakti olmadığını söyledi.

Alçay’ın “Ben bu işin içine bu kadar dahil olsaydım, işleri başkasına yaptırmazdım, kendim yapardım” sözleri dikkat çekerken, kod adının Ebu Huzeyfe olduğu iddiasını reddetti. “Cihat bölgelerine gidip gelen insanlara sorun, Ebu Huzeyfe’nin kim olduğunun teşhisi yapılsın. Ben değilim” diyen Alçay, “Askerliğimi Ankara'da yaptım. Eğer keşif işi yapıyor olsaydım Ankara keşfine beni göndermeleri gerekirdi, Ankara'yı ben biliyorum. Benim tüm hayatım kayıt altında. Hepsi sorulabilir. İşyeri izin, giriş çıkış bilgilerim belli” ifadelerini kullandı. Alçay, patlamayla ilişkilendirilen Focus model araca ilişkin ise “Halil İbrahim Durgun ile böyle bir ilişkim oldu” açıklaması yaptı.

SANIKLARIN TEK TEK DİNLENMESİNE KARAR VERİLDİ

Bu esnada avukatlar, sanıkların diğer sanıkların önünde dinlenmemesi gerektiğini belirtti. Savcının aksi yönde mütalaa vermesine karşın mahkeme heyeti müşteki avukatlarının talebini kabul etti. Diğer sanıklar çıktıktan sonra Alçay’ın hakim sorgusuna devam edildi. Mahkeme başkanının sorusu üzerine Alçay, ifadesindeki çelişkilerin TEM Şubede 3 gün hücrede kalmasıyla ilgili olduğunu savundu.

Enes Plastik’te Halil İbrahim Durgun ile ortaklığı olduğunu belirten Alçay, Yunus Durmaz’ı ise hiç görmediğini ifade etti. Daha önce Vahdet Vakfı ve Genç Müvahhitler gibi derneklere gittiğini belirten Alçay, 3 yıldır bu tür yerlere gitmediğini iddia etti.

‘EBU HUZEYFE SENSİN’

Bir avukatın “Oğlunun adı ne” sorusuna “Huzeyfe” yanıtı vermesi üzerine avukat, “O zaman Ebu Huzeyfe sensin. Ebu Huzeyfe ‘Huzeyfe'nin babası’ demek” dedi. Sanık Alçay, tanımadığını iddia ettiği Uğur Boz’un neden kendisine 30 bin TL yolladığına ise yanıt veremedi. Alçay, avukatların"Devlet biliyor mu asıl canlı bombaları?" sorusuna, "Bence biliyorlardır İçişleri Bakanlığı'nın yazısına dayanarak söylüyorum" yanıtını verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fotomaç ve Sabah, Güntekin Onay’a saldırıyor

SONRAKİ HABER

Yat limanı oylamasına katılım yüzde 1 bile değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa