09 Kasım 2016 10:42

Siirt'te 31 kamu emekçisinin davası görüldü

Siirt’te gerçekleşen duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

Siirt'te 'PKK/KCK' bağlantısı gerekçesiyle daha önce haklarında dava açılan, bir bölümü kanun hükmünde kararname (KHK) ile açığa alınan, bir bölümü de meslekten ihraç edilen 31 öğretmen ve sağlık emekçisi bugün Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Tutuksuz yargılanan 31 kamu emeçisinin davasının takibine KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Kimlik tespitlerinden ve sonra sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından duruşma 31 Ocak 2017 tarihine ertelendi. 

Duruşmayı izleyen KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, HDP'li Konca ve Belediye Eş Başkanı Bakırhan, adliye çıkışında basın açıklaması yapmak istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye önünde bir polis yetkilisi, kamusal alanda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine Özgen, açıklama yapmayacaklarını ancak polisin oluşturduğu kordondan geçmeyeceklerini söyleyince gerginlik yaşandı. (Siirt/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’lilerin avukatı: Müvekkillerime ‘katil’ dedirtmem

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de demokrasi krizi tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...