09 Kasım 2016 10:46

IŞİD’lilerin avukatı: Müvekkillerime ‘katil’ dedirtmem

10 Ekim davasında IŞİD'lileri savunan Avukat Orhan Şahin'in duruşmalardaki tutumu müştekilerin tepkisini çekiyor.

Paylaş

IŞİD sanıklarının avukatı Orhan Şahin'in 10 Ekim katliamı davasının dünkü duruşmasındaki tutumu gerginlik yarattı. Katliam mağduru ailelerin sanık ifadelerine tepkisi karşısında gülümsemesi tartışma yaratan avukat Şahin, skandal ifadeler kullandı. Şahin, “Benim müvekkillerime 'katil' denirse müdahele ederim” dedi. Şahin, Diyarbakır’da HDP mitingine yönelik bombalı saldırı davasında yargılanan İsmail Korkmaz'ın da avukatlığını üstlenmiş, benzer ifadeler kullanmıştı.

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen katliama ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dün sanık Hakan Şahin’in ifadesi sırasında IŞİD sanıklarının avukatı Orhan Şahin’in söz ve hareketleri salonda gerginlik yarattı.

AİLELERE DÖNÜP SIRITTI

Davanın ilk günüden bu yana ailelerin tepkilerine neden olacak davranışlarda bulunan Şahin dün de benzer hareketlerini sürdürdü. Hakan Şahin’in sözlerine ailelerin tepki göstermesi üzerine gülerek ailelere dönen avukat Orhan Şahin, salonda gerginliğe neden oldu.

Hakan Şahin’in ifadesi devam ederken araya giren avukat Orhan Şahin, sanıklar Hakan ve Yakup Şahin ile kendisi arasında bir akrabalık olmadığını, sadece soyismi benzerliği olduğunu söyledi. Ardından sanık Hakan Şahin’e dönerek, “Kendisi Urfalı, ben Gaziantepliyim. Beni daha önce gördün mü” diye sordu. Sanığın görmediğini söylemesi üzerine “Kendisini daha önceden tanımam. Hiç görmedim. Beni itham ederken dikkat edin. Benim müvekkillerim hakkında 'katil' derseniz müdahale ederim” ifadelerini kullandı.

IŞİD’LİLERİ O SAVUNUYOR

Duruşmanın ilk iki günü CMK ile atanan çok sayıda avukat IŞİD’li sanıkları savunmak istemediklerini belirterek davadan çekildiklerini açıklamışlardı. Davada CMK ile zorunlu müdafi olarak atanan avukatlar dışında IŞİD’li sanıkların savunmasını üstlenen tek avukat Orhan Şahin.

Avukat Şahin, HDP'nin Diyarbakır mitingine yönelik IŞİD’in bombalı saldırısına ilişkin davada sanık İsmail Korkmaz'ın da avukatlığını üstleniyor. Şahin, Diyarbakır davasında da hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarla benzer diyaloglara girmişti. Şahin’in savunduğu Korkmaz ise IŞİD ile bir ilişkisi olmadığını savunmuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın bütün ırkçıları seviniyor

SONRAKİ HABER

Siirt'te 31 kamu emekçisinin davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...