09 Kasım 2016 09:50

Çanakkale'de lodos ağaçları devirdi

Çanakkale'de 2 günden bu yana etkili olan lodos fırtınası deniz ulaşımını aksattı, günlük yaşamı da olumsuz etkiledi.

Paylaş

Kuzey Ege Denizi'nde saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos fırtınası Çanakkale merkezinde etkisini gösteriyor. Lodos nedeniyle, Çanakkale'nin merkeze bağlı Çınarlı Köyü'ne bağlı tatil beldesi Dardanos'ta, İzmir 5'inci Sokak'ta bulunan Hasan Kaptan'a ait evin bahçesindeki 10 metre boyundaki iğde ağacı, köküne yakın bir noktadan kırılarak, yola devrildi. Aynı bölgedeki bazı çam ağacının da dalları fırtına nedeniyle kırılıp düştü.

Evin sahibi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Hasan Kaptan, olayın yaşandığı sırada evin içinde olduğunu, bir ses duyarak dışarıya çıktığında meyve vermiş olan iğde ağacının devrildiğini gördüğünü söyledi. Ağacın nasıl devrildiğini göremediğini anlatan Prof. Dr. Kaptan, şöyle dedi: “Fırtına ağacı devirmiş. 10 yaşında bir iğde ağacıydı ve verime de yatmıştı. Komşum aracını yola park ediyordu. Bu sabah erken gittiği için şans eseri aracı hasar görmedi. O anda yoldan geçen birinin olmaması da büyük şans.”

Kaptan, devrilen ağacın üzerindeki iğdeleri toplayıp, dallarını küçük parçalara ayırarak yolu yeniden trafiğe açtı.

Çanakkale şehir merkezinde hızı saatte 55 kilometreyi bulan rüzgarın zaman zaman etkisini artırarak 70 kilometreye ulaşarak fırtınaya dönüşmesi nedeniyle çok sayıda kişi zor durumda kaldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sonbahar yaprakları 3 gün süpürülmeyecek

SONRAKİ HABER

'OHAL sağlığa zararlıdır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa