09 Kasım 2016 09:36

Yurtlarda zorla namaza kaldırma iddiası meclis gündeminde

CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'daki yurtlarda öğrencilerin yurtlarda zorla namaza kaldırıldığı ve camilere götürüldüğü iddiasını sordu.

Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa’daki yurtlarda “öğrencilerin zorla namaza kaldırıldığına ve camilere götürüldüğüne” yönelik iddiaları ve yurtlarda kalan kadın öğrencilerin uymak zorunda oldukları kurallar dahilinde “uygunsuz kıyafetlerle dolaşmamak ve uygunsuz hareketlerde bulunmamak” maddesinin yer almasını Meclis gündemine taşıdı. 

Tur Biçer Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a soru önergesi verdi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere imzalatılan ve yurtlardaki panolara duyuru niteliğinde asılan “Yurtlarda Barınan Öğrencilerin Uymak Zorunda Oldukları Kurallar”ı ve Manisa’da Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin ve velilerin “öğrencilerin zorla namaza kaldırıldığına ve camilere götürüldüğüne” yönelik gelen şikayetleri Bakan Kılıç’a sordu.

Biçer; söz konusu kurallar belgesinin 1. maddesinde yer alan “uygunsuz kıyafetlerle dolaşmamak” ifadesi ne anlama gelmektedir? Bir kız öğrenci için uygunsuz olabilecek kıyafet şekli nasıldır?” diye sordu. 

CHP’li Biçer; belgenin 20. maddesinde “Yurdun içinde genel ahlaka aykırı hareketlerde bulunmamak” şeklinde de bir ifade yer aldığını söyleyerek, Bu ifadeye göre bir kız öğrenci hangi hareketleri yaparsa genel ahlaka aykırı davranmış olur? Genel ahlak nedir? Genel ahlak şartları neye göre belirlenmiştir? Bunları açıklasınlar” ifadelerini kullandı. 

Manisa’daki Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerden, “Baskı altında sabah namazına kaldırıldıklarına” ve kız öğrencilerin tesettüre girmeye zorlandıklarına dair iddiaların araştırılıp araştırılmayacağını da soran Biçer, “Öğrencilerin istekleri dışında sabah namazına kaldırılması, kız öğrencilerin tesettüre girmeye zorlanması Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun görev, yetki ve sorumlulukları dâhilinde mi?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Katliamın fotoğraf sergisi Sirkeci Garı’na geliyor

SONRAKİ HABER

Putin'den Trump'a tebrik telgrafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...