09 Kasım 2016 09:32

Yargıtay, Tosçelik’te ‘Çelik-İş yetkili’ dedi

Uzun zamandır sendikalaşmanın sağlanamadığı Osmaniye Organize Sanayi'de kurulu Tosçelik Fabrikasında Çelik-İş Sendikası yetki aldı.

Paylaş

Halil İMREK
Osmaniye

Uzun zamandır sendikalaşmanın sağlanamadığı Osmaniye Organize Sanayi'de kurulu Tosçelik fabrikasında Çelik-İş sendikası yetki aldı. Yargıtay, 3 yıldır süren hukuki sürecin ardından, Çelik-İş sendikasının yetkili olduğuna karar verdi.

Tosçelik fabrikasında bundan üç yıl önce sendikalaşma çalışması başlatılmış, o dönem Çelik-İş’in yetkili olduğu İSDEMİR işçileri de örgütlenme çalışmasına destek vermişti. Yetki için Çalışma Bakanlığına 2013 yılında başvuru yapılmış ve Çelik-İş’in yetkili sendika olduğu tespit edilmişti. Ancak yetkiye itiraz eden patron, bir yandan da sendikaya üye olan çok sayıda işçiyi işten atmıştı. Fabrikanın bir bölümünü depo olarak gösteren patron, birçok bölümü de üretim dışında göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde Çelik-İş’in duyurduğu Yargıtay kararı ile yetki süreci sona erdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Bundan sonraki süreçte yapılacak olan; Tosçelik’in yöneticileriyle masaya oturarak, karşılıklı diyalog halinde üyelerimizi memnun edecek bir toplu iş sözleşmesi imzalamaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Schneider işçileri EMİS'e karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Katliamın fotoğraf sergisi Sirkeci Garı’na geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...