09 Kasım 2016 08:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye: Nihai kararınızı verin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde konuştu, hedefinde AB ve HDP vardı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan’ın hedefinde HDP milletvekilleri ve AB vardı.

Avrupa’ya oryantalizm eleştirisi getiren Erdoğan, hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP milletvekillerinin Avrupa’da tutulmasına “Yargı görevini yaparken, bunların bir kısmı kaçıp batıya gitti mi? Avrupa’ya gitti mi? Ve Buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor? Bakıyorsunuz, batının yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye batının teröristlerine kapısını açacak olsa acaba bunların duruşu nasıl olurdu? Ben bunu merak ediyorum. Bu bumerang gibi sizi vuracaktır ve çok kötü vuracaktır” diye tepki gösterdi.

Türkiye ile yürütülem müzakere sürecine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? ‘Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz…’ Geç kaldınız. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin. AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı test edilmiştir. Şimdi de niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 milyon mülteci var ya, onlar kapıları açarsa bu üç milyon mülteciyi nereye koyacağız… Şimdi dertleri sıkıntıları bu. Ondan dolayı nihai noktayı koyamıyorlar” dedi.

HDP milletvekillerini de hedef göstermeyi sürdüren Erdoğan, “Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: ABD’de yeni bir dönem başlıyor

SONRAKİ HABER

Yeni dünya düzensizliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...