09 Kasım 2016 08:10

Sertel, Risale-i Nur konferanslarını TBMM'ye taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneğinin lise ve dengi okullarda düzenlediği konferansları meclise taşıdı.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel İzmir'de faaliyet yürüten Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneğinin lise ve dengi okullarda konferans adı altında öğrencileri Risale-i Nur okumaya teşvik etmesini meclise taşıdı.

Sertel, darbe girişimi ardından özellikle eğitim kurumlarındaki cemaatçileri temizlemeye çalıştığını öne süren Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Gülen cemaati benzeri yapılanmaların okullardaki faaliyetlerine göz yummaya devam ettiğini belirtti. İzmir merkezli Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneğinin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden aldığı özel izinle lise ve dengi okullarda son iki yılda "Milli, Manevi ve Ahlaki Değerleri Koruma Bilinci ile Kitap Okuma Alışkanlığının Kazandırılması" konusunda konferans verdiğini söyleyen Sertel, bu derneğin FETÖ benzeri yapılanma içinde faaliyet gösterdiğini ve konferanslarda Fethullah Gülen Cemaati'nin başucu kitabı olarak bilinen Risale-i Nur'dan övgüyle söz ederek, öğrencilere tavsiye edildiğini vurguladı.

'Bu derneğe göz mü yumuluyor'

Türkiye'deki tüm lise dengi okullarda konferanslar düzenleyen Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyeleri, izin dilekçesinde amaçlarını "Gençlerin idrak, yaşayış ve anlayış seviyelerine uygun olan anlatımlarla, milli manevi ve ahlaki konularda duyarlı, bilinçli ve topluma faydalı gençlerin yetişmesini sağlamak" olarak açıkladığını belirten Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Sertel, hükümetin bir taraftan Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili öğretmen, öğrenci, kitap demeden temizlik yaptığını diğer taraftan Risale-i Nur'u başucu kitabı olarak tanıtan, haftalık sohbet toplantılarıyla liseli gençleri kendi içlerine çeken, okul çıkışlarında çocukların adeta önlerini keserek onlara çeşitli dini sorular yönelten, kişilerin Allah inancını sorgulayan yapılarıyla Fethullah Gülen cemaatinin alt kolu imajı çizen bu derneğe göz yumduğu izlenimi verdiğini söyledi.

'Anlaşılan o ki akıllanmamışlar'

"Bakanlıktan ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nden aldıkları özel izinle dernek adı altındaki bu cemaat yapılanması okullarımızda cirit atıyor. Fethullah Gülen cemaatine yıllarca göz yumarak ülkemizi darbenin eşiğine getiren hükümet yetkilileri, anlaşılan o ki akıllanmamışlar. Sütten ağızları yanmamış olacak ki başka oluşumlara göz yummaya devam ediyorlar. Okullarımıza bilimin dışında, akılcı, çağdaş öğretmenlerin dışında hangi adla olursa olsun, kimsenin girmesine izin verilmemelidir." diyen Sertel bu konuda İzmir'deki öğretmen ve velilerden de çok sayıda şikayet aldığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Greve katılarak barış isteyene sürgün cezası!

SONRAKİ HABER

Erdoğan: ABD’de yeni bir dönem başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...