09 Kasım 2016 07:44

Kaş'ta sualtından yüzlerce atık çıkarıldı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yapılan deniz temizliğinde dalgıçlar sualtından sandalye, kilim, bisiklet, mutfak eşyaları ve lastik tekerlek çıkardı.

Paylaş

Antalya Kaş'ta bir haftadan bu yana sürdürülen 'Akdeniz'de Başka Kaş Yok' etkinliği kapsamında, Kaş Sualtı Temizliği ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş'ta faaliyet gösteren dalış okulları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Balıkçı Barınağı ve Liman Ağzı bölgesinde gönüllü dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

Dalışlarda Caretta Caretta kaplumbağasının da dalgıçlara eşlik ettiği görüldü. Toplanan atıklar çuvallara dolduruldu ve sualtında belirli bölgelerde toplandı. Dalışlar sırasında teknelerde öğrencilere deniz temizliği eğitimi de verildi. Etkinlik sonunda atıklar kıyıya çıkarıldı.

El arabalarıyla Balıkçı Barınağı'ndaki boş alana taşınan atıklar ayrıştırıldı. Aralarında cam şişe, bardak, plastik sandalye, ip, hortum, kilim, mutfak eşyası, bisiklet, plastik kap, teneke kutunun da bulunduğu yüzlerce atığın yanı sıra iş makinesi ve kamyon lastiğiyle 26 otomobil lastiği sergilenmeye başladı.

Atıkların, bölge halkı ve turistlerin görmesi için bir süre sergileneceği belirtildi. Kaş Sualtı Temizliği ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği Başkanı Hakan Tiryaki, “Kaş, tarih boyunca denizle var olmuş bir deniz kenti aslında. Özellikle son yıllarda deniz turizmiyle özdeşleşmiş bir halde. Yapmaya çalıştığımız şey Kaş halkı başta olmak üzere en başta da ilkokul öğrencilerine deniz kirliliği konusunda her şeyden önce farkındalık yaratmak, bilinçlendirmek ve deniz turizmi, deniz kirliliği ve ekonomi arasındaki ilişkiyi ön plana çıkarmak. Ancak korursak bundan faydalanabileceğimizi göstermek” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Bakanlıktan gelip söylemem gerekenleri anlattılar'

SONRAKİ HABER

İZBAN’da grevin 2. gününde de seferler çalışmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...