09 Kasım 2016 07:22

ABD Başkanı Trump: Amerika’yı yeniden inşa edeceğiz

276 delegeye sahip olarak başkanlığını ilan eden Cumhuriyetçi aday Donald Trump ilk mesajlarını verdi.

Paylaş

Demokrat aday Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasında süren başkanlık yarışını Cumhuriyetçiler’in kazanmasının ardından yeni başkanı Donald Trump açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar Trump 276, Clinton 218 delegenin oyunu kazanmış durumda. Böylelikle Trump 270 delege sayısını geçerek başkanlığını garantilemiş oldu.

Zafer ilanının ardından teşekkür konuşması yapan Trump, “Artık Amerika'nın bu bölünmenin getirdiği yaraları sarması gerekiyor. Cumhuriyetçilere, demokratlara ve bağımsızlara sesleniyorum, hepimizin bir araya gelmesi gereken bir zaman. Ben ülkemizdeki tüm vatandaşlara söz veriyorum, bütün Amerikalıların başkanı olacağım, bu benim için çok önemli” dedi.

‘AMERİKA’YI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

 “Bu hareket her ırktan, her dinden, her geçmişten Amerikalıların hareketiydi” ifadelerini kullanan Trump, “Amerika hayalini tekrar inşa edeceğiz. Ben hayatımı her zaman dünya çevresinde kullanılmayan potansiyeli kullanarak geçirdim, şimdi de bunu ülkemiz için yapacağım. Bütün şehirlerimizi tekrar inşa edeceğiz, yoksul mahalleleri tekrar inşa edeceğiz, alt yapıları, köprüleri tekrar inşa edeceğiz ve bu da gerçekten en iyisi olacak” dedi.

‘DÜŞMANLIK DEĞİL, DOSTLUK ARAYACAĞIZ’

“Büyümemizi iki katına çıkaracağız ve dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip olacağız” iddiasında bulunan Trump, uluslararası ilişkiler konusunda da “Bizimle iyi geçinmek isteyen her devletle iyi geçineceğiz. Amerika'nın çıkarları her zaman önceliğimiz olacak olsa da her insana ve her devlete karşı adil davranacağız. Düşmanlık değil, ortak zemin, dostluk arayacağız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi’nde taşeron işçiler ilk TİS’ini imzaladı

SONRAKİ HABER

Üniversite yurdunda Evrensel’e ‘uç yayın’ yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...