09 Kasım 2016 05:42

Barajlardaki doluluk oranı düştü

İzmir’de içme suyu sağlanan barajlarda doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü.

Paylaş

İzmir'e içme suyu sağlayan barajlardan Balçova Barajı'nın doluluk oranı yüzde 10,27'ye düştü. Diğer baraşlardaki su düzeyi de azalırken, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, endişeye gerek olmadığını ileri sürerek, “Su mühendisliğinde yılbaşı 1 Ekim'dir. 1 Ekim'de yağmur yağmasa da önümüzdeki günlerde yağış bekliyoruz” dedi.

İzmir'in su ihtiyacı Tahtalı, Balçova, Ürkmez, Güzelhisar, Gördes ve Alaçatı Kutlu Aktaş barajlarından ve yer altı kaynaklarından karşılanıyor. Yaz aylarında yoğun su kullanımı ve aşırı sıcaklar nedeniyle meydana gelen buharlaşma nedeniyle barajların su oranlarında düşüşler görüldü. Balçova Barajı'nda bulunan su miktarı yüzde 10.27 seviyelerine geriledi. Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nda seviye yüzde 16,06 iken, Tahtalı Barajı'nda yüzde 50,20, Ürkmez Barajı'nda yüzde 41,96, Güzelhisar Barajı'nda ise yüzde 71,51 seviyesinde ölçüldü. Gördes Barajı'nda ise bakım çalışması devam ettiği için henüz su yok.

Balçova ve Alaçatı Kutlu Aktaş barajlarında su düzeyinin oldukça düşük seviyelerde olmasına rağmen endişeye gerek olmadığını ileri süren Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayati Çelenk, “Kışın depoladığımız sularla yazın kurak aylardaki ihtiyaçları karşılıyoruz. Ocak ayında barajlarımızın istenilen doluluk oranına yaklaşacağını düşünüyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zülfü Livaneli sanat hayatının 50'nci yılını kutladı

SONRAKİ HABER

Baransu davası bugün görülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...