09 Kasım 2016 00:55

Amroussia: Duruşma gerileyen Türkiye’nin aynası gibi

10 Ekim davasını, Tunus Halk Cephesi Milletvekili Amar Amroussia ile Tunus Barosundan Avukat Radia Nasraui ile konuştuk.

Paylaş

10 Ekim davasını izlemeye gelen Tunus Emekçileri Partisi Merkez Komite Üyesi ve Halk Cephesi Milletvekili Amar Amroussia ile Tunus Barosundan Avukat Radia Nasraui gazetemize konuştu. “Erdoğan Hükümeti döneminde bizim de şahit olduğumuz gerilemenin aynası niteliğindeydi, duruşma. Bu kadar çok polisin olması açıklanamaz” diyen Amroussia, 10 Ekim davasının bir yıl sonra açılmasını “Erdoğan hükümetinin politikalarıyla yakından ilgili” şeklinde yorumladı. 

“IŞİD’in barbarlıklarının Erdoğan’ın iç ve dış politikalarının sonucu olduğunu söyleyen Amaroussia, “10 Ekim Katliamı’nda yakınlarını kaybeden ailelerin gerçekleri öğrenmesi büyük bir mücadelenin eseri olacaktır” dedi. Erdoğan’ın terörizmle mücadele ettiğini söylerken büyük bir diktatörlük girişiminin de inşasını yürüttüğünü belirten  Amroussia, “Birçok diktatörlüğe karşı mücadele deneyimi olan Türkiye, yan yana gelerek faşist diktatörlüğü alt etmeyi başaracaktır”dedi. 

NASRAUİ: KADINLAR CESARETLERİNİ YANSITTI 

Tunus Barosu Avukatı Radia Nasraui de, Tunus İşkenceye Karşı Mücadele Derneği Başkanı ve Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Mücadele Komitesi Üyesi. Nasraui, “Bir kadın olarak ilk önce, duruşma salonunda çok fazla kadının olması dikkatimi çekti. Hayatını kaybedenlerin yakınlarında ve yaralılarda öfke üst düzeydeydi.

Kadınların salonu doldurarak cesaretlerini, öfkelerini ve acılarını yansıtarak davaya sahip çıkmaları çok olumlu bir tablo” dedi. Sanıkların avukatlığını yapmak için barodan atanan avukatların savunma yapmak istememeleri ve geri çekilmelerini de memnuniyetle karşılayan Nasraui, “Adalet anlayışına uygun bir yargılama olmasını ve her iki tarafın da insan hakları temelinde adil yargılanmaları taraftarıyım” dedi. Aileler ağlarken kendinin de gözyaşlarını tutamadığını dile getiren Nasraui, demokrasi ve yakınlarını kaybeden ailelerin acılarına ortak olmak için geldiğini, esas olanın adaletin adil dağıtılması olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İntihar bombacısı üstünden kurulan iddianameyle adalet olmaz

SONRAKİ HABER

Cemil’in Hatay’a gönderilmesi eziyetten başka bir şey değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...