08 Kasım 2016 17:13

Almanya Meclisi perşembe günü İncirlik’i tartışacak

Almanya Federal Meclisi, Perşembe günü İncirlik’te konuşlu Alman birliğinin görev süresinin uzatılması konusunu oylayacak. 

Paylaş

DWelle Türkçe’ye göre, SPD Federal Meclis Grubu, Alman birliğinin İncirlik’teki görev süresinin uzatılması ile birlikte ek bir bildirinin de çıkarılmasında ısrar ediyor. SPD’nin Savunma Politikaları Sözcüsü Rainer Arnold’un Mitteldeutsche Zeitung’a verdiği demece göre, bu ek bildiri İncirlik’e alternatif üslerin belirlenmesini içeriyor. Bunun yansı sıra ek bildiri, İncirlik Üssü’ndeki gerekli inşaat koşullarının ve federal milletvekillerinin Alman askerlerini ziyaret edebilmesinin İncirlik görevinin koşulu olarak yer almasını öngörüyor.

Haberde  İncirlik Üssü’nde IŞİD’e karşı verilen uluslararası mücadeleye destek için yaklaşık 250 Alman askerinin görev yaptığı, Alman birliğinin 6 adet Tornado tipi keşif uçağı ve bir yakıt ikmal uçağı ile müttefiklere destek sağladığını belirtildikten sonra şöyle devam edildi:

“Federal Meclis'in 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendiren kararı üzerine Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine uzun bir süre izin vermemişti. Türk hükümeti ayrıca İncilik’te görev yapan Alman askerleri için talep edilen inşaat taleplerine yeşil ışık yakmamıştı. Almanya Türkiye'de bulunan personeli için İncirlik'e yatırım yapmayı planlıyordu.” (ANKA)


 

ÖNCEKİ HABER

CHP’den AKP’ye yanıt: Bildirinin kaya gibi arkasındayız

SONRAKİ HABER

ABD'liler sandık başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...