08 Kasım 2016 16:34

Adana Tabip Odası: Toplum kutuplaştırılıyor

Adana Tabip Odası yönetim kurulu ve üyeleri yaptığı açıklama ile KHK’lerle toplumun daha da kutuplaştırıldığına dikkat çekti.

Paylaş

Adana Tabip Odası yönetim kurulu ve üyeleri yaptığı açıklama ile OHAL ve KHK’lerin son bulmasını, haksız ihraçların geri dönmesini, Cumhuriyet gazetesi olmak üzere tüm medya üzerindeki baskılara son verilmesini ve HDP’li milletvekillerinin tutukluluk halinin sonlandırılmasını istedi. Adana Tabip Odası KHK’lerle toplumun daha da kutuplaştırıldığına dikkat çekti.

Basın açıklamasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ökten, darbelere de KHK ile yapılan cadı avına da karşı olduklarını belirterek “Darbeci suç örgütüyle  mücadele etmek için çıkarılan ancak demokratik hak ve özgürlükleri askıya alan,TBMM’yi devre dışı bırakan OHAL ve KHK’lere de karşıyız” dedi.

Binlerce kişinin herhangi bir kanıt gösterilmeden işlerinden uzaklaştırıldığını veya görevlerinden ihraç edildiklerini söyleyen Ökten, “Bu kişilerin her türlü sosyal ve emeklilik hakları ortadan kaldırılmıştır. Görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin öğrencileri, hekimlerin hastaları mağdur olmuştur. OHAL ve KHK’ler ile Meclis devre dışı bırakılarak parlamenter sistem yok sayılmıştır” dedi. 

İNSANLAR KUTUPLAŞTIRILIYORLAR

Kısa bir süre içerisinde bir çok gazete, dergi, TV kanalı, radyonun susturulduğunu, emekçilerin ihraç edildiğini, üniversitelerde rektörlük seçimlerinin kaldırıldığını, Cumhuriyet gazetesine hayali suçlamalarla operasyon yapıldığını hatırlatan Ökten, “Yapılan uygulamalar toplumu giderek kutuplaştırmaktadır. Adana Tabip Odası olarak  görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilenlerin anayasal haklar doğrultusunda kanıta dayalı, eşit, adil yargılanmaları sonucunda suçluların cezalandırılmalarını, görevlerinden uzaklaştırılan ve ihraç edilerek hak gasbına uğrayan suçsuzların ise en kısa sürede işlerine geri dönmelerine  izin verilmesini istiyoruz”dedi. Başta Cumhuriyet gazetesi olmak üzere tüm medya üzerindeki baskılara son verilmesini, antidemokratik  OHAL ve KHK’lerin son bulması gerektiğini ifade eden Ökten, “Seçilmiş milletvekillerinin tutukluluk halinin sonlandırılmasını ve kürsü  dokunulmazlıklarının devam etmesini,  toplumu bölen ve kutuplaştıran söylemlerin son bulmasını istiyoruz” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

'Hakkari’de halkın iradesi hapiste'

SONRAKİ HABER

Siyasi tartışmalar sürüyor Rakka operasyonu ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...