23 Mayıs 2012 09:49

Memur Sen AKP il binasının önünde yol kapattı

Greve çıkan Memur- Sen üyeleri AKP İstanbul İl Örgütünün bulunduğu Sütlüce’deki binası önünde  yolu oturarak yolu trafiğe kapatarak, Hükümeti protesto etti.Saat 11.00’de toplanmaya başlayan Memur Sen üyeleri yolu önce tek taraflı sonra da çift taraflı oturarak trafiğe kapattı. Binanı

Memur Sen AKP il binasının önünde yol kapattı
Paylaş

Saat 11.00’de toplanmaya başlayan Memur Sen üyeleri yolu önce tek taraflı sonra da çift taraflı oturarak trafiğe kapattı. Binanın önüne polis barikat kurdu. Davul – zurna eşliğinde halay çeken emekçiler attıkları sloganlarla hükümete tepki gösterdi.

Hükümeti protesto eden pankart ve dövizler taşıyan Memur Sen üyeleri,  “Hükümet zammını al başına çal”, “Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma”, “Hükümet sandıkta görüşeceğiz!”  “Hükümet istifa” ile bakanlıkların istifasını isteyen sloganlar attı.

Memur Sen adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, 19 ay beklediklerini belirterek, kamu çalışanların ilk kez beş ay zamsız maaşla çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Hükümetin ekonomik krizi bahane ettiğini söyleyen Aydın, ekonomik krizlerin yaşandığı ülkelerde kamu çalışanlarının maaşlarının olmadığını belirtti. Vekillere, danışmalara vekil sekreterlerine yapılan zam oranlarına dikkat çeken Aydın, “Memura beş lira, on lira gibi yıllık zamla gelmiştir. Bu nasıl adalettir? Bu nasıl kalkınmadır?​” diye sordu.

Hükümete seslenen Aydın, sadece bankaların, holdinglerin kârlılıklarını değil, milletin yaşam standardının da yükseltmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin hatadan dönmeye çağıran Aydın, insanca yaşam hakları için mücadelelerin artacağını belirterek, “Her eylem yeniden diriltir bizi” dedi. Yapılan açıklamanın ardından temsili olarak maaş bordrosunun AKP il binasını kapısına bırakıldı. Memur – Sen üyeleri çektikleri halaylardan sonra dağıldı.

Grev katılan Eğitim Bir-Sen üyesi  Kenan Güven gazetemize verdiği görüşende,  öğretmenlerin yüzde 1’lik ya da 2’lik bir oran için değil, onur ve hasiyetleri için alanda olduklarını söyledi. Hükümetin tutumuma değinen Güven, Hükümetin Memur-Sen’e verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığını belirterek, Hükümeti samimiyetsiz olduğunu söyledi. Kamu alanında gerçek bir sendika olmamasından yakınan Güven, kamu çalışanlarının hakları için alana çıkan konfederasyonların ayrı ayrı alanlara çıkmasını doğru bulmadığını belirtti. “En azından haklarımız için alana çıktığımız bir günde, siyasi ceketlerini bir kenara bırakıp ortak bir şekilde alanda olsun” diyen Güven, konfederasyonların bundan sonrası için bunu yapmaları gerektiğini dile getirdi. Güven, taleplerinin karşılanmaması durumunda sürekli eylem halinde olacaklarını da söyledi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da grevde ve alanda birlik sağlandı

SONRAKİ HABER

Yol kapatan çay üreticilerine jandarma müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...