08 Kasım 2016 11:45

Nesrin Yılmaz Şimşit konuştu 'Şimdi olsa yine yaparım'

Eşini döven erkeğe müdahale ettiği için kendisinden şikayetçi olunan Nesrin Yılmaz Şimşit 'Her gün kadınlar ölüyor, yine olsa yine yaparım' dedi.

Paylaş

Cumartesi akşamı Karamanlı Mahallesi'nde meydana gelen olayda Nesrin Yılmaz Şimşit, sokakta eşine şiddet uygulayan Bilal B.'ye aracından inip, "Ne oluyor orada?" diyerek müdahale etti. Bunun üzerine Bilal B. ve oğlunun fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığı Nesrin Yılmaz Şimşit'i çevredekiler araya girerek uzaklaştırdı. Gelen polis ekibinde görevli polis memuru da, "Karı-koca arasındaki mevzuya sen niye karışıyorsun? Kadın kocasından şikayetçi mi?" demesi üzerine Şimşit, "Niye karışmayacağım. Binlerce kadın ölüyor" diyerek tepki gösterdi. Polisin, "Kadın eşinden şikayetçi mi hayır" demesi üzerine de Nesrin Yılmaz Şimşit, "Git kendisine sor, bana niye soruyorsun" diyerek tepkisini sürdürdü. Polisin alkollü olduğunu iddia etmesine de sinirlenen ve kendisini tartaklayan baba ve oğlundan şikayetçi olan Şimşit, yaşadıklarını anlattı.

'Niye karışıyorsun diye dövmeye kalktılar' 

Karacasu Beldesi'nde market işleten evli ve 3 çocuk annesi Nesrin Yılmaz Şimşit, arkadaşlarıyla sokaktan geçerken çift arasındaki kavgaya şahit olduğunu anlatarak şöyle dedi:

"Adam el kol hareketleriyle yüksek sesle karısına bağırıp çağırıyordu. Arabadan inerek 'Ne oluyor orada?' dedim. Müdahale etmek istedim. Onlar direkt kavgaya başladılar. Sonra adam koşarak geldi ve bana saldırdı. Ben de kendimi korumaya çalıştım. Sonra oğlu çıktı geldi o da beni darp etmeye kalktı. Yoldan geçenler beni korumak amaçlı oğlunu kenara çektiler. Beni, 'Niye karışıyorsun?' diye dövmeye kalktılar. Kollarımda morluklar oluştu. Ben niye karışmayacağım ki. Böyle bir durumda kim olsa herkes aynısını yapardı. Sonra olay büyüdü."

Kendisine tepki gösteren polisin de öyle konuşmaması gerektiğini söyleyen Nesrin Yılmaz Şimşit, "Karısını döven adamın suç dosyası kabarıkmış. Her gün karakoldaymışlar zaten. Polis memuru o yüzden benim karışmamı istememiş." dedi.

'Haketmediğim şekilde karşılık aldım'

Baba ve oğlu ile şiddet gören kadının da kendisinden şikayetçi olduğunu söyleyen Nesrin Yılmaz Şimşit, "Hakaret ve küfür ettiğim gerekçesiyle şikayetçi olmuşlar. Ben de onlardan şikayetçi oldum. Ben orada bir şeyi düzeltmeye çalıştım, suçlu duruma düştüm. Haketmediğim şekilde karşılık aldım. Ama müdahale ettiğim için hiç pişman değilim. Şimdi olsa yine yaparım. Böyle tatsız olaylar olmasın. Çok karşılaşıyoruz, kadınlar şiddet görüyor, ölüyor. Bu tür şeyler olmasın artık" diye konuştu.(DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Engelli çocuğa istismar iddiasına tutuklama yok

SONRAKİ HABER

Güler: Dink cinayeti Trabzon odaklı bir hadisedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa