08 Kasım 2016 11:19

Avukatlardan hükümete ‘OHAL’i kaldırın’ çağrısı

2 bin 156 avukatın OHAL’in kaldırılması talebiyle imzaladığı dilekçeler Meclis Başkanlığı’na iletildi.

Paylaş

Hukuk Örgütleri Platformu, Ankara Adliyesi önünde OHAL’e karşı açıklama yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın destek verdiği açıklamada avukat Pınar Akdemir, “Hukuka ve anayasal düzene aykırı bir şekilde sürdürülen OHAL’in kaldırılması ve KHK rejimine son verilip yargısal düzenin ve kuvvetler ayrılığının tesisi edilmesi talebimizdir” dedi.

OHAL ve KHK’ler ile halkın yaşam, hukuki güvenlik, işkence görmeme, seyahat etme, düşünce ve ifade, toplanma ve örgütlenme hakkı gibi temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini belirten Akdemir, “Avukatlık Kanunundan doğan tüm güvencelerin KHK'ler eliyle askıya alınmasına son verilsin. İşkenceye kapı açmak anlamına gelen 30 günlük gözaltı süresi kaldırılsın. Avukat-müvekkil görüşmelerinin 5 gün süreyle kısıtlanması, kayıt altına alınması, yazışmalarının denetlenmesi, soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdafiliğin 3 avukat ile sınırlandırılması uygulamasına son verilsin” dedi.

Hâkim, savcı ve kolluk görevlilerinin avukatı yok saymaya varan yaklaşımlarına ve fiziki saldırılarına son verilmesi gerektiğini kaydeden Akdemir, hapishanelerdeki avukat görüş kısıtlaması, görüşmelerin dinlenmesi ve görüşmede memur bulundurulması uygulamalarına da son verilmesi çağrısı yaptı.

Açıklamanın ardından OHAL’in kaldırılması talebiyle 2 bin 156 avukatın imzaladığı dilekçeler Meclis Başkanlığı’na iletildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Servis şoförüne cinsel istismardan 15 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Zülfü Livaneli sanatta 50. yılını kutluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...