08 Kasım 2016 10:21

Sanayi üretimi verileri hükümetin iyimser tablosuna uymadı!

Sanayi üretimi rakamları hükümetin ekonomi gidişatına ilişkin çizdiği iyimser tabloyu boşa düşürdü. Sanayi üretimi yılın 3. çeyreğinde daraldı.

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın üçüncü çeyreğinin sanayi üretimi verilerini açıkladı. Sonuçlar hükümetin ekonomiye dair çizdiği iyimser tabloyla örtüşmedi. Ekonomik büyümenin en önemli göstergelerinden olan sanayi üretimi Eylül ayında, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak bir önceki aya göre yüzde 3,8 gerileme gösterirken; takvim etkisinden arındırılmış olarak geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 3,1 azaldı. Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre de yüzde 1,9 oranında geriledi.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ DAYANIKLI TÜKETİM MALLARINDA

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 14,2 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde ise bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 20,4 ile mobilya üretiminde gerçekleşti.

Sanayi üretiminde yaşanan düşüşler önümüzdeki dönemde yüksek düşüş yaşanan sektörlerde işten atmaların yaşanabileceğinin de habercisi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Şırnak İl Başkanı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bodrum'dan bölgelerin sit derecesini düşüren plana tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...