08 Kasım 2016 09:55

Çorlu'da gözaltına alınan HDP ve EMEP üyeleri adliyede

HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını protesto ettikleri için gözaltında olan 18 HDP ve EMEP üyesi bugün adliyeye sevk edildi.

Paylaş

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını protesto ettikleri için gözaltına alınan 18 HDP ve EMEP üyesi,  polisteki soruşturmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Çorlu'da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için HDP ve EMEP'liler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmıştı. Protestocular polisin saldırısı sonucu yaşanan arbedede gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmaları tamamlanan aralarında HDP Çorlu İlçe Başkanı Cezmi Yaman, EMEP Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz, EMEP Çorlu İlçe Başkanı Erdal Koçer'in de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 18 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Protestocuların adliyeye getirilmesi sırasında polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Protestocuların savcılıktaki soruşturmaları sürüyor.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Malatya'daki Taşhoron Kilisesi restorasyonu neden durdu?'

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de KHK tepkisi: Akademik özerklikten vazgeçmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...