08 Kasım 2016 08:34

Başbakan Binali Yıldırım, CHP ve HDP'yi hedef aldı

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın hedefinde milletvekilleri tutuklanan HDP ve bildiri yayınlayan CHP vardı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım AKP'nin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında CHP ve HDP’yi hedef alan Yıldırım’ın gündeminde Türkiye’deki hukuksuz uygulamaları eleştiren Avrupa Birliği de vardı.

Avrupa Birliği’ne seslenen Yıldırım, “Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da, gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK'ya bir çift laf edin” dedi.

Mülteci krizine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Bugün küresel problemlerin başında göç geliyor, sayısı 55 milyonu aştı. Bu küresel probleme maalesef dünya duyarsız sadece konuşuyorlar. Bugün Allah'a şükür biz 3 milyon kardeşimize kucak açtık. 20 milyar doların üzerinde harcama yaptık” diyerek sorunu paraya indirgedi.

‘YASAMA FAALİYETİNİ DEĞİL TERÖRÜ DURDURUN’

Yıldırım konuşmasında meclis faaliyetlerini durdurma kararı alan HDP’yi de hedef aldı. HDP’lilerin savcılara ifade vermemesini ‘hukuka meydan okuma’ olarak adlandıran Yıldırım, “Meclis'te her düşünce hür bir şekilde ifade ediliyor, kimseye engel yok” iddiasında bulundu. Türkiye'de siyasete katılım yollarının sonuna kadar açık olduğunu ileri süren Yıldırım, HDP’lilerin meclisten çekilmesi kararına ilişkin de “Milli iradeyi tanımayını millet hiç tanımaz. Şimdi de bu vekiller kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet size ‘Yasama faaliyetlerinizi değil, terör faaliyetlerinizi durdurun’ dedi. Vatana ve millete ihanet asla karşılıksız kalmaz” ifadelerini kullandı.

‘CHP’YE: SİTTİN SENE İKTİDAR OLAMAZSINIZ’

Konuşmasının devamında CHP’yi de hedef alan Başbakan, Parti Meclisi’nin olağanüstü toplanmasını ve sonrasında yayımlanan bildiriyi “Toplanmış alelacele açıklama yapıyorlar. Ne oldu kardeşim? Türkiye terörle amansız bir mücadele yapıyor, yani bu terör olayları oldukça niye toplanmıyorsunuz. Ne oldu da programlarınızı iptal edip toplanıyorsunuz. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği ‘Cumhuriyet gazetesine karşı hukuk operasyona son verilmeli’, ‘Milletvekillerinin tutuklanmasını anayasaya aykırıdır’, ‘Otoriter rejim terk edilmelidir’ Nedir bu ya? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin boykot bildirileri gibi. Siz ana muhalefet partisisiniz, bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız” sözleriyle eleştirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den CHP'ye: Bölücülere destek kara lekedir

SONRAKİ HABER

HDP Grup Toplantısı - 8 Kasım 2016 - Canlı Yayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...