08 Kasım 2016 07:00

İstanbul eski Emniyet Müdürü Çapkın tahliye edildi

FETÖ soruşturmasında tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın avukatı, müvekkilinin dün akşam tahliye edildiğini açıkladı.

Paylaş

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki aydır tutuklu bulunan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tahliye edildi. Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz'ün itirazı üzerine nöbetçi hakimliğin kararıyla dün akşam saatlerinde tahliye edildiği belirtildi.

Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 Eylül 2016'da tutuklanmıştı.

‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan iki aydır tutuklu bulunan Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz müvekkilinin tutukluluğuna itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği, Çapkın'ın emekli olması ve mevcut delil durumu itibariyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme Çapkın hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Hüseyin Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz yaptığı yazılı açıklamada, “Müvekkilim sayın Hüseyin Çapkın, 40 yılı aşkın süre milletine sadakatle hizmet etmiş değerli bir devlet adamıdır” dedi.

KRİTİK BİRİMLERE YAPILAN ATAMALAR SORULMUŞTU

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a savcılık ve hakimlik sorgusunda, kendi döneminde İstihbarat, Organize ve Terör şubeleri gibi kritik birimlere yapılan atamalara ilişkin sorular sorulduğu, Çapkın'ın da örgüt üyesi olmadığını belirterek “İstihbarat, KOM, TEM daire başkanlıkları merkezi planlama yaparak, il emniyet müdürlerine fazla takdir yetkisi bırakmadan merkezden atama yaptıklarından dolayı bu saydığımız şubelere direkt olarak müdahalemiz söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle, İstanbul İl emniyet müdürü olarak atandığımda Türkiye gündeminde 2007 yılı itibariyle geniş yer bulan ErgenekonBalyoz gibi davaların soruşturmalarını yürüten İstihbarat, KOM ve TEM birimlerinin mevcut kadrolarına müdahalem olmadı” demişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

PYD: Rakka’yı yönetmek gibi bir iddiamız yok

SONRAKİ HABER

Medeni Yıldırım davasının tek sanığı beraat etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...