08 Kasım 2016 00:45

Çocuklar ihraç edilen öğretmenlerine özlemini resimledi

Adana’da KHK ile görevinden ihraç edilen ilkokul öğretmeni Ülkü Gülşen’in öğrencileri, öğretmenlerine olan özlemlerini resimlerle anlattı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile binlerce öğretmen ve akademisyenin de aralarında bulunduğu 10 bini aşkın kamu emekçisi ihraç edildi. Bunlardan biri de İlkokul Öğretmeni Ülkü Gülşen. Gülşen’in geride bırakmak zorunda kaldığı öğrencileri onun başka bir okula tayini çıktığını zannediyor. Ülkü Gülşen’in öğrencileri, ona duydukları özlemlerini anlatabilmek için resimler çizdiler. Öğrencilerin resimlerinde giden öğretmenlerinin ardından yaşadıkları yalnızlık ağırlıkta. 

İhraç edilmeden önce öğretmenlik yaptığı Celalettin Seyhan İlkokulunda okuttuğu 3. sınıf öğrencilerinin yaptıkları resimler, Öğretmenleri Ülkü Gülşen’i duygulandırdı. Gülşen, çocukların kendisi için çizdiği resimleri ve mektupları Eğitim Sen Adana Şubesinde bir panoya astı.

‘ÇOCUKLARA GÖZYAŞI ÇİZDİREN ANLAYIŞA LANET OLSUN!’

Kimi öğrenci kendisini okulun bahçesinde giden öğretmeninin arkasından ‘OFF’ çekerken çizmiş, kimisi öğretmeninin gidişini kökünden sökülüp devrilen bir ağaca benzetmiş. Kimi resimlerde Ülkü Öğretmen ellerinde bavullarla resmedilmiş.

Bir öğrenci de öğretmenine çiçek verirken çizdiği resme “Bize emek gösterip, doğruyu ve yanlışı öğreten sizsiniz” yazılı notu iliştirmiş.  Başka bir öğrenci de okulu çizip adını Ulkü Gülşen koymuş. Hepsinde ortak olan cümle ‘canım öğretmenim’ olurken ortak çizimse giden öğretmenlerinin ardından bakmak.

Bir öğrencisinin kendisinin arkasından ağlarken döktüğü gözyaşlarını kafasından daha büyük çizmesi karşısında çok duygulanan Gülşen, “Çocuklarımıza kafası kadar büyük gözyaşı çizdiren anlayışa lanet olsun” dedi. Öğrencilerinden ayrılmanın kendisini en çok üzen şey olduğunu dile getiren Gülşen, öğrencilerine kavuşmak için mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Şişecam’da patronun kârı artıyor işçinin ücreti düşüyor

SONRAKİ HABER

Sıla da olmazsa geçim zor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...