08 Kasım 2016 00:18

Cezaevlerindeki hak ihlalleri arttı

'KHK’larla idari yönetmeliklerde yapılan değişiklikler kurum yöneticileri tarafından keyfi bir şekilde kullanılarak ciddi hak ihlalleri yaratılıyor.'

Paylaş

Regaip BAYDENİZ
Nusret SALTAN

Başta bütün özgür basın emekçilerini en içten devrimci duygularımızla selamlıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte bütün cezaevlreinde olduğu gibi bulunduğumuz alanda da ciddi hak ihlalleri yaşanmakta. Kurum iradesinin keyfi tutumlar sürdürdüğü bu haksız ve mağduriyet yaratıcı uygulamalar, özellikle ülkedeki darbe girişimden sonra katlanarak ve bu durum tüm haklarımıza gayri hukuki ve antidemokratik şekilde el konulmasına dek vardırılan bir düzeye getirilmiştir. OHAL ve KHK’lerle özellikle idari yönetmeliklerde yapılan kimi değişiklikler ve kurum idarelerine bu duruma istinaden tanınan yetki ve inisiyatifler kurum yöneticileri tarafından son derece keyfi bir şekilde kullanılarak ciddi hak ihlalleri yaratılmaktadır.

Her türlü sosyal, kişisel, kültürel ve üretimsel çalışma ve aktivitelerimizi bloke ederek bizi adeta bir kez daha cezalandırmaya çalışmakta, süreci ve oluşan psikolojik atmosferi olumsuz bir şekilde kullanarak bizlere adeta zindan içinde zindan durumu yaşatılmaktadır. Özellikle cezaevinde kalamaz raporu dahi bulunan Engin ve Sibel arkadaşlara yaşatılanlar cezaevlerindeki hak ihlallerinin çarpıcı örneklerinden birkaçıdır. Çok boyutlu ve her boyutu ayrı travmatik ve hukuksuz düzeyi ifade eden bu durumların ciddi “insani suç”a konu olabilecek bir potansiyel oluşturduğunu belirtmek gerekiyor. Bu yaşanan hak ihlalleri ‘80’ darbesindeki ihlalleri aşmış durumda. AKP İktidarı darbe girişimini fırsat bilerek bütün demokrasi güçleri ve muhalif kesimi tutuklayarak ve işlerine son vererek sivil darbe gerçekleştirmektedir. Bunun yansımalarını da şu anda ciddi olarak yaşamaktayız. Bu yaşadığımız mağduriyetlere duyarlılık göstereceğinize inanıyoruz.

Selam ve saygılarımızla...

ÖNCEKİ HABER

Nevzat Üstün’süz 37 yıl

SONRAKİ HABER

Gebze’de bir Ekmek ve Gül buluşması: Birike birike geliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...