07 Kasım 2016 20:15

Liselerde OHAL tartışmaları

" Lisemde gördüklerim doğrultusunda konuşacak olursam gerek eğitim sistemi, gerek gündemde yer alan tartışmalar öğrencilerin gözünü korkutmuş durumda.

Paylaş

Adana’dan Bir Lise Öğrencisi
Son zamanlarda gündemin değişmeyeni OHAL liselerde de ses getirdi. Günlük yaşantıda konuşulduğundan ziyade OHAL’in öğrencilerin hayatına nasıl yansıyacağı konusunda soru işaretleri artıyor. Lisemde gördüklerim doğrultusunda konuşacak olursam gerek eğitim sistemi, gerek gündemde yer alan tartışmalar öğrencilerin gözünü korkutmuş durumda. Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının vs görevden alınmasını öğrenciler de izliyor ve bunu bir kaos olarak değerlendiriyor. Ben lisede arkadaşlarımla konuştuğumda OHAL’in ne olduğunu bilmeyenler de oldu OHAL’in çok iyi bir şey olduğu düşünenler de. Olağan durumları inceleyecek olursak OHAL, devlet yönetimini büyük şekilde etkiliyor. Devletin eğitim sisteminden tutun yönetim şeklini değiştireceğine işaret ediyor. Öğrencilerin endişelendiği nokta da muhtemelen eğitim sisteminin değişmesi. Kendi izlenimlerim ve okuldan arkadaşlarımızla olan diyaloglarımızda her öğrenci sistemin değişmesini istiyor fakat daha kötüye gitmesinden korkuyor. 
Bir gün kantinde oturuyorken iki arkadaşım “Sana bir şey danışacağız” diyerek yanıma oturdular. OHAL hakkında yorumlarını söylediler. İkisinin yorum şu şekilde oldu; “OHAL yüzünden tanıdıklarım ve aile büyüklerim suçsuz yere nezarete atılmış durumda, OHAL bitmeden çıkamayacakları da gün gibi ortada” dediler. Konuşma ilerledikçe OHAL’in öğrenci hayatına dolaylı yoldan aşırı etki ettiğini dile getirdik. Öğrenciler ailelerine ve çevrelerindeki insanlara olan baskılardan, yersiz ve boş iddialardan dolayı bir yandan gelecekleri için endişeleniyor diğer yandan da ailelerine gelebilecek zararlardan kaygı duyuyorlar. Ben OHAL’in büyük etki yaratmakla kalmayıp benim ilerde olacak mesleğimi bile etkileyeceğini düşünüp kaygılanıyorum. Acaba ben kamuda çalışacak olursam asılsız suçlamalara kurban edilir miyim? Acaba mesleğim siyasi gelişmlerden etkilenir mi diye kaygı duyuyorum.

ÖNCEKİ HABER

Kaptanı olduğunuz geminin dümeniyiz!

SONRAKİ HABER

Komşunun oğlu tıp mı kazanmış?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa