07 Kasım 2016 19:48

HDP Kocaeli İl Eş Başkanına ev hapsi

Darıca’da gözaltına alınan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı İbrahim Ergin'e ev hapsi cezası verildi, 10 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Paylaş

Gözaltıları protesto ettikleri sırada Darıca'da gözaltına alınan 19 kişiden HDP Kocaeli İl Eş Başkanı İbrahim Ergin'e ev hapsi cezası verildi, 10 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer 8 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

30 Ekim günü  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto ederken HDP Darıca İlçe binasında gözaltına alınan 19 kişiden 11’i adliyeye sevk edildi. Gebze Adliyesinde hakim karşısına çıkan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı İbrahim Ergin’e ev hapsi cezası verildi. Aralarında HDP Darıca ve Gebze ilçe başkanları ve yöneticilerinin de olduğu 10 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer 8 kişinin ise Gebze Emniyetindeki sorgularının devam ettiği belirtildi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde HDP İlçe Örgütü önünde toplanan partililer Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmiş, OHAL’i gerekçe gösteren polis açıklamaya izin vermemişti. HDP’lilerin açıklamayı bina önünde yapmayı istemesi üzerine 20 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra 1 kişinin serbest bırakılmasıyla diğer 19 kişi, 30 Ekim tarihinden bu yana gözaltında tutuluyordu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Delhi’de hava kirliliği nedeniyle okullar 3 gün tatil

SONRAKİ HABER

Bir garip Orhan Veli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...