07 Kasım 2016 18:12

Üniversiteli kadınlardan karanlık yollara el fenerli tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesinde üniversiteli kadınlar, öğrenci yurtlarına giden yolların aydınlık olmamasına el fenerleriyle tepki gösterdi.

Paylaş

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, güvenlikleriyle ilgili eylem yaptı. Üniversiteli kadınlar akşam saatlerinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü binası önünde toplandı. Üniversitedeki yurtlara giden yolların ve çevresinin yeteri kadar aydınlık olmamasına tepki gösteren öğrenciler el fenerlerini yakarak, "Kampüslerden kente, tacize dur de", "KYK görevini yapsın", "Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde öğrenciler adına konuşan Türkan Yaylacı, yolların aydınlatılmasını, güvenliklerinin sağlanmasını istediklerini, yetkililerin gerekeni yapmaması halinde yurt yollarında el fenerleriyle nöbet tutarak yolu aydınlatacaklarını belirtti. Yaylacı, "Yetkililerin görevini yapmadığı her an onlarca kadın taciz ediliyor, yaşamı tehdit altına giriyor. Gereği derhal yapılsın" dedi.

Üniversiteli kadınlar, konu hakkında yaklaşık bin öğrenciden topladıkları imzaları KYK Yurt Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini aktardı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İZBAN’da grev var

SONRAKİ HABER

Delhi’de hava kirliliği nedeniyle okullar 3 gün tatil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...