07 Kasım 2016 14:39

Cumhuriyet önündeki nöbeti RSF devraldı

Cumhuriyet önündeki haber nöbetini Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü üyeleri tuttu. Gazeteci örgütleri de Cumhuriyet’e destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü üyeleri Cumhuriyet gazetesi önünde haber nöbeti tuttu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Haber-Sen üyeleri de gazete binası önünde açıklama yaparak Cumhuriyet gazetesi yazıişleri ekibine destek oldu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) de gazete binası önündeki açıklamasında tutuklamalara tepki gösterdi. Açıklama yapan Fransa'dan Lucie Monllon, Johann Bihr, Avusturya'dan Rubine Möhng, Almanya'dan Anna Renzenbrink ve Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. Lucie Monllon “Biz, gazeteciliğin suç olmadığını belirterek haber yaparken tutuklanma riskinin olmaması için mücadele ediyoruz. Gazetecilik hiçbir şart tanımaz. Olağanüstü hal durumlarında da gazetecilik sürmelidir. Dolayısıyla tutuklu tüm gazetecilerin tahliye edilmesini talep ediyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa Barosu'ndan HDP'lilerin adil yargılanması talebi

SONRAKİ HABER

Hong Konglu vekiller için binlerce kişi Çin’i protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...