07 Kasım 2016 14:04

EMEP, CHP'yi ziyaret etti

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'yu ziyaret etti.

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Parti genel merkezinde gerçekleşe görüşmede CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve MYK Üyesi Levent Tüzel de yer aldı. Ziyarette HDP milletvekilleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik gözaltı ve tutuklamalar ile güncel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre görüşmede EMEP heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya kendisinin ve partililerin uğradığı saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Son tutuklamalar ve OHAL uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, CHP’nin Parti Meclisi sonuç bildirgesi de gündem oldu.

EMEP heyeti, HDP’ye yönelik operasyon üzerinden CHP’nin de sıkıştırılmak istendiğine dikkat çekerek, CHP’ye toplumdaki beklentiye uygun olarak toplumsal muhalefet içerisinde yer alması çağrısı yaptı. Bunun için toplumsal muhalefet güçlerinin bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması gerektiği kaydeden EMEP heyeti, bu noktada CHP’ye önemli bir rol düştüğünü vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun ise Taksim ve Gündoğan mitinglerindeki birlikteliğin önemli olduğunu, partisinin Adana’da örgütlediği mitingde de aynı birlikteliği göstermeyi hedeflediklerini söylediği belirtildi.

Parti Meclisi’nin sonuç bildirgesinde altı çizildiği şekilde bir mücadeleyi örmeye başlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu’nun, AKP-MHP bloğuna karşı CHP-HDP bloğu gibi bir algı yaratılmasını doğru bulmadığını, böyle anlaşılacak girişimlerin yanlış sonuçlar doğuracağı yönünde görüşlerini EMEP heyetine ilettiği öğrenildi.

Görüşmeye ilişkin Evrensel’e konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan “Siyasal gelişmeleri karşılıklı olarak değerlendirdik. Siyasal gelişmelerin giderek tek adam, tek parti diktatörlüğüne doğru ilerlediğine dair karşılıklı hemfikir olduğumuzu gördük. Sadece kaygılarımızı paylaşmadık. Siyasi sorumluluklarımız da var. Halkın siyasi partilerden beklentileri var. Emek, demokrasi ve barış güçleri olarak birlikte mücadele konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk, bu konudan iyi niyet beyanlarımızı paylaştık” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nurhaklılar öğretmenlerini istiyor

SONRAKİ HABER

Avukat Işık: Bu dava 36 sanıktan ibaret değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa